Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2B3 exercici del 13-1-2011 per aquest finde solament per als següents alumnes.


La resta d´alumnes de la classe poden veure el video (és optatiu) i mentrestant seguir el que diu la veu del video aqui en el text en anglés i la seva traducció al castella que he escrit aquí. Solament han de fer les preguntes i comentaris els alumnes que arà diré.

Els alumnes de 2B següents són els que han de fer aquesta activitat : Adria Santos, Anna sanchez, mario, ivan, giovanna, alex lidon,daniel novo y Alba ramirez. El que heu de fer és; veure el següent video del youtube:


http://www.youtube.com/watch?v=-HCRm5HX1hc&feature=related


Primer mireu el video i escolteu dues vegades sense fer res.Després escolteu-lo seguint el text en anglés que a continuació vos deixo escrit perquè pugueu llegir les paraules en anglés a mesura que aneu escoltant. I per últim torneu a veure el video llegint la traducció al castellà que vos deixo aquí també a continuació.

Després vos enviaré un mail dient-vos quins exercicis heu de fer sobre el video.



El video en anglés diu: When an ionic substance such a sodium clorhide (sodium clorhide es el cloruro de sodio, o sea la sal normal de casa) is placed in water, water molecules interact with the ions on the surface. If the salt is soluble, the attracted interaction with the water molecules overcome the ionic atraction within the latest. The salt ions move off the surface and become separated in solution. Notice that water molecules close to above the anions with the hidrogens directed to the negative charge ion. On the other hand, water molecules interact with the positively charge cations through the long pairs of electrons on the oxigens.

El que diu el video en castellà és: Cuando una sustancia iónica como el cloruro de sodio (porque la sal es cloruro de sodio, o sea cloro y sodio unidos) se coloca en agua, las moléculas de agua interactuan con los iones de la superficie de la sal. Si la sal es soluble, la interacción atractiva de las moléculas de agua producen una atracción iónica con la sal. Los iones de la sal se sueltan de la superficie y acaban separados repartidos por la disolución. Date cuenta de que las moléculas de agua se acercan e interactuan con los aniones (los cloros) de la sal, de manera que los hidrógenos del agua (que son positivos) se dirigen encarados hacia la parte negativa de los iones de la sal (los cloros). Por otro lado,las moléculas de agua interactuan con los cationes positivos de la sal (los sodios) gracias a los pares de electrones (negativos) que presentan los oxigenos del agua.


Aquesta activitat d´avui 13-1-2011 i que han de fer solament els alumnes que he nomenat a sobre, s´haurà de fer de la manera que vos indicaré en el mail que aneu a rebre. Ja que aquest cap de setmana solament heu de veure el video, veure´l llegint el text que teniu aquí en angles per escoltar bé les paraules que va dient i veure´l altra vegada llegint la traducció al castellà.

0 comentarios