Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

ACTIVITATS AINHOA.


     - Hola Ainhoa, aquí t’aniré penjant les feines que has d’anar fent. Si tens algún dubte o necessites qualsevol aclariment, pots escriure’m al següent mail que està aquí al bloc a dalt del tot també :   profesoresobatx@hotmail.com


   - ACTIVITAT 1 : 

    Consulta la següent web ( http://tereninnin.blogspot.com.es/ )  i ves a sota on parla de les solucions i fes un esquema a la teva llibreta on expliquis la diferència entre materia homogènia i heterogènia, escriu alguns exemples de mescles homogènies i de mescles heterogènies, intenta escriure algún exemple que no sigui el de sempre d’un sòlid en aigua, com la sal en aigua, mira a la web que hi ha també mescles homogènies entre gasos, o entre líquids, etc.

    Escriu també a la llibreta la diferència entre dispersió i col.loide i posa algún exemple. Posa a l’esquema també les parts que té una solución i com es pot saber quin es quin en cada cas (ja que per exemple jo puc barrejar alcohol i aigua, pero com es sap quin és el solut i quin el dissolvent?).

     Hi ha un esquema o dibuix en aquesta web on explica com es dissolen els ions de la sal entre les molècules de l’aigua, copia-lo amb colors a la llibreta i intenta explicar com és el procés de dissolució de la sal en l’aigua.  En la web s’indiquen un parell de videos i altres webs que parlen de les solucions, si vols les pots consultar.

     Més a sota en aquesta web parla de la solubilitat, llegeix el que és i explica-ho a la teva llibreta i escriu la importancia que penses que té aquest concepte amb qualsevol solución, i si ho trobes, escriu com es calcula la solubilitat d’una substància en un dissolvent ( et recordo que hi ha el tant per cent, la concentració en grams per litre...etc).

      Aquí tens la web que has de consultar :

      http://tereninnin.blogspot.com.es/

    Jo et recomanaria que, a més de fer el que t’he dit aquí ara, et miresis bé aquesta web en un parell de dies o fins el proper dilluns i et llegeixes tot el que hi ha, ja que parla de moltes coses i tracta prou conceptes. Et portarà uns quants dies. Quant t’ho hagis mirat i ho tingues tot més o menys clar m’ho dius i et diré que comencis l’activitat 2.

   De moment tota aquesta feina és una mica de repàs. La següent ja serà una mica més específica sobre el projecte que estavem fent.


     - ACTIVITAT 2 : 

     5-5-16  :   Al següent enllaç que et  deixo tens uns exercicis que hem fet en classe on pots veure les fotos de la pissarra amb els exericics fets, i més a sota veuràs que hi ha altres 5 exercicis similars que has de intentar fer tu després una vegada hagis mirat tranquilament com es fan els exercicis de les fotos. Tu mira quan puguis tranquilament el següent enllaç i ja em diràs quines dificultats trobes, es tracta de problemas de dissolucions en tant per cent en massa de solut :


       http://easyfisquim.blogia.com/2016/050301-3eso-fisica-i-quimica-article-41-varietat-de-problemes-de-dissolucions-en-tant-p.php


   Ja sé que alguns són una mica difícils i sense cap explicació difilment els entendràs del tot, a classe els hi ha costat molt entendrel’s i portem més de dues setmanes amb aquests exercicis, així que tranquila.  Si encara que ho mires veus que no ho entens m’ho dius i et faré un video o alguna coseta farem.


- Aquí et deixo un PDF amb les fotos dels exercicis resolts perquè els miris a veure si ho entens. Ja em diràs alguna cosa quan comprovis el que has fet tu i com es fan :


    https://drive.google.com/file/d/0B-kbo82ssTDablZGeHdRZWozUWs/view?usp=sharing


- ACTIVITAT 3 :

   13-5-16 : Al següent link et deixo els examens corregits i resolts de problemes de solucions que han fet els grups 3A, 3B i 3C. Intenta fer els problemes i si no et surten, llavors mires els PDF per a veure les solucions i com es fan. Si tens cap problema m’escrius :

     http://easyfisquim.blogia.com/2016/050901-3eso-fisica-i-quimica-article-43-ultim-repas-dels-problemes-de-solucions-i-exerc.php


 - ACTIVITAT 4 :

   Del 18 al 25 Maig :  Per aquesta setmana que jo no hi seré, intenta mirar al menys o fer el que puguis del següent enllaç, tu fes el que he posat que ha de fer el teu grup 3C aquests dies :  (encara no he acabat de fer i no està tota la feina posada).

    http://easyfisquim.blogia.com/2016/051301-3eso-fisica-i-quimica-article-44-grups-3a-3b-i-3c-eso-feina-per-a-fer-durant-la-.php












0 comentarios