Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2A i 2B : Preguntes inicials sobre les mescles homogènies i heterogènies.

- Contesta a les següents preguntes abans de llegir res de la pàgina 208 del llibre:

1. Quan tenim una mescla?  quan tenim solament una sola cosa o quan tenim dues o més coses barrejades?.
2. Llavors, l´or és una mescla?       per què?.
3. I un ordinador és una mescla?.
4. I una pedra?.
5. I la llet?.
6. I el suc de taronja?.
7. I l´aigua del mar?.
8. I l´aigua de l´aixeta?.

-  Fixa´t que si quan mires alguna cosa pots distingir diferents parts, ja sigui de color o 
d´aspecte es que és una mescla heterogènia, pero ¡OJO¡ fixa´t que perquè miris una cosa amb els teus ulls i no puguis distingir res no vull dir que no hi hagi parts diferents, vull dir, cal que pensis que si ho miressis amb un microscopi si podries distingir diferents parts, si fos que si, és que la mescla és heterogènia, però si encara que mirant amb un microscopi no poguessis distingir res, llavors si seria una mescla homogènia, com passa amb el sucre i l´aigua, que si els mescles, no es pot distingir el sucre de l´aigua encara que miris la barreja amb microscopi, de tan bé que es mesclen l´aigua i el sucre. No passa el mateix amb la llet amb colacao, que encara que a primera vista pareix que no hi hagi res i sigui tot llet, si la fiquem al microscopi podriem distinguir boletes de greix que porta la llet, proteïnes, granets de colacao, i altres coses. El mateix passa amb el sucre natural de taronja ja que a simple vista pots veure que hi ha filets i cosetes que han quedat després d´exprimir les taronjes, no cal ni microscopi per adonar-se. 
      Llavors, recorda, per a dir si una mescla és homogènia o no, primer cal que pensis si podries distingir alguna cosa si observessis la substància al microscopi, no solament amb els teus ulls.  I si a simple vista ja pots distingir alguna cosa, doncs perfecte, ja saps que la mescla ha de ser heterogènia.

 -Ara llegeix dues vegades amb calma la pàgina 208 del llibre. Ara que has llegit el llibre i l´explicació anterior, torna a contestar les preguntes del princici i pensa si veuries alguna cosa en aquestes substàncies si les poguessis mirar al microscopi.




0 comentarios