Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2 ESO: Experiència energia química continguda a les substàncies.

2 ESO: Experiència energia química continguda a les substàncies.  Us fico la foto del que hem fet al laboratori de com s´ha escalfat l´àcid sulfúric al barrejar-lo amb aigua i com després l´àcid clorhídric ha dissolt un tros d´alumini i s´ha menjat sencer un tros de pernil dolç.

 L´explicació, encara que ja us l´he penjada en altre post, és que l´energia química magatzemada als enllaços que uneixen els àtoms d´una substància es pot alliberar al reaccionar amb altra substància diferent (com passa al ficar un tros d´alumini dintre del vas amb àcid clorhídric), produïnt calor i la formació d´una altra substància diferent (que és la pols negra que es veu al got que és clorur d´alumini) i gas hidrogen (que és el fum que veiem que sortia del vas mentre reaccionaba l´àcid amb l´alumini.

 El vas de l´esquerra de la foto és en el que hem efegit el paper d´alumini a l´àcid clorhídric i s´ha dissolt formant clorur d´alumini negre i fum que és gas hidrogen.

El vas de la dreta és on hem afegit el pernil dolç a l´àcid clorhídric i com veieu al cap d´una estona l´àcid quasi ha dissolt la matèria orgànica del pernil i la solució s´ha tornat groga.

El vas que hi ha més a la dreta és on hem barrejat l´àcid sulfúric amb aigua i hem vist com s´escalfaba tantíssim de sobte i a més es desprenia molt gas hidrogen.

0 comentarios