Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

3ESO FiQ 2015-2016 , ARTICLE 1 : El mètode científic.

3ESO FiQ 2015-2016 , ARTICLE 1 :  El mètode científic.

      - Aquí tens una mica de resum del que hem parlat a classe sobre el mètode científic. És una informació treta de la Wikipedia, però està més o menys bé com a resum :


        En general, totes les disciplines científiques empíriques segueixen aquests passos per arribar a coneixements vàlids:

  1. Observació: consisteix en observar els fenòmens que succeeixen a la natura. Aplicar atentament tots els sentits en un objecte o en un fenomen per tal d’estudiar-lo tal com es presenta a la realitat. Posteriorment caldrà quantificar aquests fets observables.A partir d’aquestes observacions podem detectar un fet que no es pot explicar amb les teories que coneixem, o algun succés que les contradiu.
  2. Formulació d’hipòtesis: donar raons lògiques que justifiquin per què passen aquests fenòmens. Plantejament mitjançant l’observació seguint les normes establertes pel mètode científic. Una hipòtesi pot definir-se com una solució provisional a un problema donat.
  3. Experimentació: Mètode que consisteix en l’estudi d’un fenomen reproduït generalment en un laboratori. És la fase en què investiguem, recollim informació i pensem per veure si les hipòtesis són correctes. La hipòtesi es comprova o es rebutja observant les proves i totes les dades relacionades amb ella.
  4. Extracció de conclusions: Per veure si la hipòtesi inicial es confirma o no. Si és certa passem al pas següent; si no, hem de tornar a la formulació.
  5. Elaboració d’una teoria: Una teoria es defineix com un conjunt de conceptes, definicions i proposicions interconnectades, que en especificar les relacions de les variables, ofereixen una visió sistemàtica dels fenòmens amb el propòsit d’explicar-los.


        - Aquí us deixo altres links perquè consulteu altres aspectes i exemples sobre el mètode científic:
e/
                 1) El mètode científic (1).

                   2) El mètode científic (2).

       (pot ser per a consultar aquest web et farà falta un ordinador o que el teu mòbil o tablet disposi d’una actualizació del adobe flash). Si no pots veure-ho amb el mòbil prova a casa amb el ordinador que si es pot).

                            3)  El mètodo científic (3).


    - Si algú vol practicar a més l’anglès, aquí us deixo un senzill i curt video en anglès que explica el mètode científic (EN ANGLÈS). Perquè comprovis si ho has entès, et deixo el mateix video també en castellà :

                   4) El mètode científic (en anglès).
                   5) El mateix video d’abans del mètode científic però en castellà.










                         
   

            

0 comentarios