Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2ESO Mates nivell 2 : ARTICLE DEL 31-5-16. Feina per la guàrdia del dimarts 31-5-16.

2ESO Mates nivell 2 : ARTICLE DEL 31-5-16.  Feina per la guàrdia del dimarts 31-5-16.


  - A la guàrdia d’avuí dimarts fareu el següent:

    Primer veureu els videos de l’activitat 1 i després fareu 3 exercicis similars que us deixo en l’activitat 2. Cal que copieu l’enunciat dels problemes a la llibreta :




 * ACTIVITAT 1 :
 
   video 1 :  https://www.youtube.com/watch?v=n8hqFOAeFos

   video 2 :  https://www.youtube.com/watch?v=JsgNaOsMTQM




 * ACTIVITAT 2 : Ara feu vosaltres a la vostra llibreta els següents 3 problemes de proporcionalitat inversa, que si haveu vist els videos es fan igual,  (copia els enunciats a la llibreta ) :


  - Problema 1 :

   A una granja on hi ha 150 vaques, la reserva de pinso perquè puguin menjar dura 12 diez. Si el pagès compra 28 vaques més, quant temps durarà la reserva de pinso?.

   - Problema 2 :

   En una fàbrica la iluminació de la nau industrial funciona a base de bateries elèctriques. Es sap que, si de totes les bombetes que hi ha al sostre de la nau, es conecten 350 bombetes les bateries duren 8 hores.  Quantes hores duraran les bateries si en lloc de 350 bombetes es conecten només 125?.

  - Problema 3 :

   A un restaurant els cambrers obtenen una propina de 320 euros al llarg d’un mes. Decideixen repartir aquesta propina entre els cambrers que són però tenint en compte els dies que cadascun ha faltat al treball. O sigui, qui hagi faltat més al treball obtindrà menys diners de la propina.  Pedro va faltar 5 dies al llarg del mes,  Arnau 3 i  en Xavi va faltar 2 dies.  Quant s’en portarà cadascun de propina?.





0 comentarios