Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

temperatures en el canvi d´estat en substàncies pures i en mescles.

temperatures en el canvi d´estat en substàncies pures i en mescles. Quan escalfem una substància pura desde el seu estat sòlid fins arribar a l´estat gas, podem veure que la corba que indica la temperatura va pujant conforme passa el temps, però aquesta línia es manté constant i paralela a l´eix d´abcises sempre que es produeix un canvi d´estat i s´arriba a la temperatura de fusió o d´ebullició. Aixó és degut a que en una substància pura a soles tenim la substància en qüestió i per tant durant els canvis d´estat a soles es necessita l´energia necessària per canviar-la d´estat.
Per tant per a una substància pura la temperatura de fusió o d´ebullició roman constant durant el canvi d´estat.

Mentre que en una mescla de substàncies a mesura que puja la temperatura i s´arriba a un canvi d´estat, durant aquest canvi primer canvia d´estat el component més volàtil de la mescla, quedant per tant la mescla cada vegada més rica en el component menys volàtil i per tant la recta durant el canvi d´estat ja no és paralela sino que mostra una pendent o inclinació ja que cada vegada és més alta la temperatura de fusió o ebullició de la mescla conforme passa el temps durante el canvi d´estat.

Com que cada vegada la mescla és més rica en el component que necessita més temperatura per canviar d´estat (el menys volàtil), així podem dir que per a una mescla la temperatura de fusió o ebullició no roman constant durant el canvi d´estat.

En la pàgina del grup google podeu descarregar un arxiu on s´explica aixó mateix amb un parell més de gràfiques.

0 comentarios