Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

Deures del 3-5-12 pels grups 1C i 1D d´ESO, video sobre la fabricació del paper.



Visualitza dues o tres vegades tranquilament el video següent sobre la fabricaciò del paper i després contesta les preguntes a la llibreta:

1- Quin tipus d´arbre és el més emprat en la fabricació del paper que es mostra al video? i en quin percentatge s´utilitza?.
2- Des de que es van inventar els ordinadors, disquets, usb , etc, s´utilitza més o menys paper que abans? per què?.
3- Quantes tones de fusta fan falta per fabricar una tona de pasta de paper?.
4- El primer pas es llevar l´escorça als troncs de fusta. Saps què es fa amb aquest residu de les escorces i per què s´utilitza en la fàbrica?.
5- Fins a quantes tones de fusta ja cortada es poden emmagatzemar en una fábrica com la del video?.
6- A quina temperatura es llava i cou la fusta dintre de la rentadora?.
7- Una vegada ja rentada, la pasta marró que surt de la rentadora cap a quin altre procés es dirigeix?.
8- La pasta marró de paper es fica amb contacte de productes químics per a blanquejar-la, quin producte químic és el que diu el video que s´utilitza per blanquejar el paper?.
9- Ja dintre de la màquina per fer les llàmines de paper, es fa un procés graduat de secat on es disminueix el percentatge d´aigua de la pasta de paper des d´un 95% fins a ... per després pasar a la premsa. fins a quin percentatge es disminueix la concentració d´aigua?.
10- Una vegada fet el paper i enrolljat en bobines, fins a quant pot pesar una d´aquestes bobines de paper i quant de llarg por ser aquest paper en la bobina?.
11- Després es retalla el paper. Fins a quantes fulles per minut por tallar la retalladora de la fàbrica d´aquest video?.
12- Quants paquets de paper es poden produir a partir d´un tronc d´arbre?.

0 comentarios