Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2A i 2B ESO: Deures de preguntes sobre la pressió pel cap de setmana (9-2-13).

  A la següent pàgina web hi ha una webquest on trobaràs les respostes a les següents preguntes sobre la  pressió que has de contestar a la llibreta :

https://sites.google.com/site/webquestfisquim2eso/

 i veure els videos i llegir la informació que hi ha allà, contesta a la llibreta les següents preguntes sobre la pressió :    (FES-HO ESCRIT A LA LLIBRETA, NO EN UN WORD).

1. Què és la pressió?.
2. Quins tipus de pressió s´expliquen en aquesta webquest?.
3. Què té a veure la superfície per coneixer la pressióÇ?.
4. En quines unitats pot venir la superfície a l´hora de calcular la pressió?.
5. Quines unitats pot tenir la pressió?.
6. I quina és l´unitat del sistema internacional per a la pressió?.
7. Com explicaries la relació que ha d´haver entre una força i la superfície sobre la que es recolça per a obtenir una pressió?.
8. Quan és major la pressió quan la força s´aplica sobre una superfície petita o sobre una de gran?.             per què?.
9. Quina és la fórmula per a calcular la pressió?.
10. Explica alguna experiència o experiment que t´hagi agradat dels videos de la web que has consultat i que expliqui clarament per a tu què és la pressió.
11. Què és la pressió atmosfèrica?.
12. Quina diferència hi ha entre la pressió atmosfèrica i la hidrostàtica?.
13. Quins aparells s´utilitzen per a mesurar la pressió?.
14. Quina relació hi ha entre la pressió atmosfèrica de l´aire que ens envolta i el fet de que faci bon o mal temps?.
15. Imagina que has de clavar un clau en un tros de fusta.  Explica la importància que té la superfície en el fet de que puguis clavar més o menys facilment el clau.
16. Quan infles un globus i cada vegada es fa mes gran, podries explicar què passa i que fan  les molècules de gas que vas bufant cap a dintre perquè el globus cada vegada tingui una pressió a dintre més gran?. 
17. Si la pressió es calcula   P= F/S  i la força ve en newtons i la superfície en metres quadrats.  Podries escriure a què equival un Pa (pascal) que es l´unitat de la pressió?.
18. Quan a l´estiu nades a la piscina i intentes anar a fons de la part més fonda, notes que et fan mal els oits. D´on ve aquesta pressió que t´apreta els oits i et fa mal?.
19. Què és el que més t´ha cridat l´atenció o t´ha sorprés perquè no ho sabies o t´agradat o destacaries del que has llegit i vist a la webquest de la pressió?.
20. Si ets un nen o nena de 40 kg i vas a la neu i cada un dels esquís que et fiques per a esquiar té una superfície de 35 decímetres quadrats.  Quina és la pressió que faràs sobre la neu si et fiques dret a sobre de la neu amb els dos esquís?.





0 comentarios