Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

ARTICLE 18 : 2ESO FiQ grups A,B i D : Mal.leabilitat i ductilitat.

ARTICLE 18 : 2ESO FiQ grups A,B i D :  Mal.leabilitat i ductilitat.

La mal·leabilitat és la propietat física, que juntament amb la ductilitat, indica la capacitat d’un cos o d’un material (especialment metalls) de ser fàcilment deformable. Es diferencia d’aquella en què mentre la ductilitat es refereix a l’obtenció de fils, la mal·leabilitat permet l’obtenció de fines làmines de material sense trencar-se. No hi ha cap mètode per a quantificar cap de les dues propietats. El terme prové del llatí "malleum" que significa martell.

Aquesta propietat es tradueix en una escassa reactivitat o el que és el mateix són poc susceptibles de corroir-se i rovellar-se el que els dóna un aspecte de docibilitat. Un clar exemple són l’estany i el coure, es troben entre els elements 24 i 35 de la taula periòdica.

element que es considera més mal·leable és l’or, que es pot estendre fins a làmines d’un gruix d’una deumil·lèsima de mil·límetre. L’alumini també presenta, en menor mesura, aquesta característica, havent-se popularitzat elpaper d’alumini com embolcall conservant per a aliments així com per a la fabricació de brics.

0 comentarios