Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

3 ESO ARTICLE 10 : Exercicis varis de les lleis dels gasos.

3 ESO ARTICLE 10 : Exercicis varis de les lleis dels gasos.


   - A més de resoldre els següents exercicis, en cadascun d’ells, has d’indicar en primer lloc al començament de cadascun, quina llei dels gasos cal aplicar per a resoldre’l, si la llei general dels gasos, la llei de Boyle, la de Gay-Lussac o la de Charles-Gay Lussac.


   1-  Un gas es troba en un entorn a pressió constant a una temperatura de 125ºC ocupant un volum de 0’125 litres. A continuació es refreda el gas i el volum es redueix a la tercera part. A quina temperatura es trobarà el gas finalment?.

   2-  Un barreja de gas combustible es troba a l’interior d’un cilindre d’una motocicleta. La mescla de gasos es troba inicialment a una pressió de 98000 Pa en un volum de 125 centímetres cúbics. Només engegar la moto i iniciar la marxa el volum passa a ser la cinquena part del inicial. A quina pressió en atmòsferes es trobarà finalment la barreja de gasos a la primera explosió del motor quan accelerem la primera vegada?. 
        Considerarem hipotèticament que la temperatura es manté constant durant els mil.lisegons que dura la primera explosió. El volum cal passar-lo a litres.


   3-  Un gas es troba tancat a volum constant a l’interior d’una olla a pressió a una temperatura de 82ºC i a una pressió de 0’82 atm. L’olla s’escalfa fins que la pressió és sis vegades la inicial. A quina temperatura estarà el gas a dintre de l’olla després de l’escalfament?.


   4- A la pressió de 2 bar, un volum de 250000 mil.límetres cúbics i temperatura de -10ºC es fica a un gas a dintre d’un motor. A quina temperatura es trobarà aquest gas si augmentem la pressió fins a 2800 mm de Hg i el gas es comprimeix fins a la meitat del seu volum ?.







0 comentarios