Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

4 ESO tecnologia

4 ESO Tecnologia. Efectes dels colors. 5-12-11

 - He tret la següent interessant informació de com fer que una habitació sembli diferent de la pàgina : http://www.publiboda.com/trucos_hogar/pinturas.htm

PINTAR CON EFECTO

Con una mano de pintura aplicada correctamente, las estancias pueden parecer más altas, más grandes, o más luminosas. Ponemos a su alcance algunos pequeños trucos que le ayudarán a lograr estos efectos visuales.

Para hacer que la pared parezcan más larga, tiene que aplicar un tono más claro en la parte superior de la pared y uno más oscuro en la parte de abajo.

Si desea acortar un ambiente rectangular, aplique un color más oscuro en la pared más pequeña.

Cuando, por el contrario, vaya a alargar un ambiente cuadrado, pinte con un color más oscuro dos paredes paralelas.

Cuando quiera ensanchar un pasillo, pinte la zona final del mismo y el techo de un color más oscuro que el de las paredes.


- I a les següents webs teniu informació molt més extensa sobre com aconseguir efectes al pintar parets i espais.  Visita i consulta les pàgines que apareixen a continuació i fes una síntesi o esquema amb tot el que et paregui més interessant de la informació que recullis de totes aquestes webs referent a com pintar les parets i aconseguir efectes desitjats.

1- Web molt interessant de com pintar adequadament una paret segons l´efecte que vulguem obtenir. A més que conté informació molt variada a sobre del tema del color :

http://s3.accesoperu.com/wp6/includes/htmlarea/mezclador/ayuda/cp.htm

2- Web la qual explica com, mitjançant la pintura a ratlles a les parets, s´aconsegueix fer una habitació més gran o que paregui més o menys alta (anar a la meitat de la pàgina on s´explica aquest contingut amb un parell de videos que hi ha:

 http://videodecoracion.com/bricolage/page/2/

3- Aquí podreu veure moltes opcions existents a l´hora de crear ambients i decorar les parets i obtenir l´atmòsfera que més t´agradi pel teu menjador o habitació. Tot el que vullguis referent a parets, papers pintats, pedra, revestiments. etc:

http://blog.hola.com/elrincondesonia/tag/paredes-2

4- Més consells útils de com distribuir una habitació, quins colors fer servir i perquè i cap a on orientar els llums:

https://sites.google.com/site/arquidromo1/aprovecharelespacioenunacasapeque%C3%B1a

4 ESO Video 1: Colors i habitatge. 5-12-11


4 ESO Text importància dels colors als habitatges. 5-12-11

Del següent web:

 http://www.bebesymas.com/otros/elegir-colores-para-la-habitacion-elegir-sensaciones 

he agafat el text perquè el llegiu i analitzeu la informació , la qual té relació amb el que vam comentar l´altre dia sobre l´efecte que produeixen els colors a les diferents cambres d´un habitatge. En concret sembla interessant perquè tracta de la influència que tenen els colors en especial a l´habitació d´un nen petit, i per tant explica molt directament l´efecte bàsic que crea cada color en particular.   Finalment, llegeix-lo i fes un resum curt a la llibreta: 

A la hora de pintar la habitación de los niños, podemos guiarnos por motivos prácticos, por nuestros propios gustos, por el tradicional rosa o azul según sea niño o niña, o sencillamente dejar que ellos mismos las decoren.

Pero también podemos tener en cuenta las sensaciones que producen los colores, para evitar por ejemplo que un rojo chillón altere a los peques más de la cuenta. Porque generalmente a los colores se les asocia un estado de ánimo: todos hemos oído hablar de colores alegres o colores apagados. Los colores pueden transmitir tranquilidad, energía, serenidad... ¿Pero cuáles son esas sensaciones asociadas a qué colores?

Los tonos neutros como el gris están considerados “colores tranquilos”, frente a los rojos o naranjas, que se describen como “colores alegres”. Los tonos cálidos son el amarillo, el naranja, el rojo o el marrón. Todos se relacionan con vitalidad, jovialidad y fuerza. Los dos primeros, además, pueden representar un ambiente más acogedor, frente al rojo que transmite mucha energía. Estos tonos cálidos tienden a dar sensación de amplitud.

Los colores fríos consiguen el efecto contrario, parece que reduzcan el espacio. Son el verde, el azul o el morado. Simbolizan calma, tranquilidad, serenidad o sosiego.

Si la habitación es fría, se debe pintar con tonos cálidos. Si por el contrario tiene tendencia a acumular calor, se debe pintar con tonos fríos. ¿Qué pasa con el blanco? Éste es la ausencia de color y es estupendo como aislante de calor y para ampliar visualmente una estancia, el mismo efecto que consiguen los tonos cálidos.

Otros trucos a tener en cuenta son los relacionados con la pintura del techo: cuando éste se pinta de un tono más claro que las paredes, se crea un efecto elevador, dando la sensación de una mayor altura. Por el contrario, si el techo se pinta más oscuro que las paredes se crea un efecto de acercamiento.

En cualquier caso, también se puede dar nuestro toque personal y que la combinación de colores, así como la inclusión de figuras o dibujos variados estimule los sentidos y la imaginación de los niños. 

4 ESO Tecnologia, problemes de escales. Dilluns 21-11-11.

Realitza les següents conversions de escales:

1. Tens un plànol d´un garatge dibuixat a escala 1:50 i vols dibuixar un altre del mateix garatge però a escala 1:125. Si la porta del garatge al  primer plànol mesura 8 cm, quant haurà de mesurar quan la dibuixes  al segon?.

2. Pasa 2 metres en escala 1:25 a escala 1:75.

3. a) Tens una línia de 12 mm dibuixada a escala 1:175 i la vols  transformar a escala 1:40. Quant mesurarà la línia en la nova escala?. 
    b)   I una vegada dibuixada en la nova escala, quant mesuraria  aquesta línia en la realitat?. 
    c)  I en la primera escala que es menciona de 1:175 , quant mesuraria la línia en la realitat?. 

4. Una circumferència dibuixada a escala 1:25 i que en la realitat fa 5 cm de radi, la passem a escala 1:80 en un plànol. Quines mesures tindrà aquesta circumferència en aquest plànol?. 


4ESO Tecnologia: Exemple de Treball en cònica a dos punts de fuga (Yanira).

4ESO Tecnologia: Exemple de Treball en cònica a dos punts de fuga (Yanira). Aquí teniu el resultat de Yanira de l´exercici que s´havia de fer de dibuixar el castell a dos punts de fuga.
El penjo perquè està força bé, i així tenim un exemple de l´exercici acabat. El podeu comparar amb el castell de l´exercici que estava en perspectiva caballera per a veure com canvia la perspectiva al dibuixar-lo a cònica a dos punts de fuga com ha fet Yanira.

4 ESO Tecnologia: solució peça en cònica a tres punts de fuga.

4 ESO Tecnologia: solució peça en cònica a tres punts de fuga.

4 ESO Tecnologia: solució peça en cònica a dos punts de fuga.

4 ESO Tecnologia: solució peça en cònica a dos punts de fuga.

4 ESO Tecnologia. Dibuix artístic en perspectiva cònica.

4 ESO Tecnologia.  Dibuix artístic en perspectiva cònica.
Dibuixeu el següent dibuix, que està en perspectiva caballera, en perspectiva cònica a dos punts de fuga.