Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2B deures del Divendres 18-2-11 Practica laboratori embut decantació i cromatografia.

De deures teniu llegir tot el que dic a continuació i veure els videos que vos indico ara:

DECANTACIÓ: Recordeu que quan avuí estava barrajant el iode per dissoldre-lo en l´aigua, després, per separar la solució de la resta de iode que ha quedat sense dissoldre, hem inclinat el vas de manera que es separés el líquid del sòlid, el qual es queda a l´altre got. A fer això se li diu fer una decantació.

EMBUT DE DECANTACIÓ: Recordeu el que hem fet avuí al laboratori. Per la primera pràctica que vos he fet, la de separar dos líquids immiscibles en l´embut de decantació, recordeu que hem utilitzat aigua amb una mica de iode dissolt i després tetraclorur de carboni. Al barrejar-los dintre de l´embut de decantació, el tetraclorur de carboni li ha llevat el iode a l´aigua, per això l´aigua que havia agafat color groc a passat a tornar a ser transparent, i el tetraclorur de carboni que era transparent s´ha tornat de color rosa.
Recordeu també, que com el tetraclorur de carboni pesa més, es queda a sota de l´embut amb el seu color rosa, i a sobre queda mig transparent blanquinós l´aigua. I després hem fet ja la separació.

CROMATOGRAFIA: L´altra pràctica que vos he mostrat ha sigut la de la cromatografia en paper, on hem pintat varios punts amb tintes diferents i hem ficat els papers en quatre gots que portaven: aigua, pentanol, alcohol i l´últim portava acetona. Recordeu que, a l´acabar, cada tinta s´ha separat en diferents taques, indicant els components que portava, i segons el got hem vist que uns components per a una tinta es separen millor o pitjor segons el dissolvent que hem emprat. Recordeu que en l´aigua i l´acetona és on millor s´han separat quasi totes les tintes, i que pot ser el pentanol és on menys separació de tintes hem vist.

Repaseu el que haveu vist avuí de cara a l´examen per si pregunte alguna coseta referent a aquestes tècniques de separació.

Aquí vos deixo uns links perquè pugueu veure aquestes separacions en video i així les recordeu fàcilment:

separació en embut de decantació (d´oli i aigua en aquest cas): http://www.youtube.com/watch?v=mOFPsTVM_6Q

separació cromatogràfica de tintes en paper: http://www.youtube.com/watch?v=5I1L43Wr5nA&feature=related

Por cierto chicos y chicas del 2B, no os perdais el siguiente video donde se resumen algunas de las tècnicas de separación de mezclas. Un video que creo va a ser muy del gusto de vuestro estilo, seguro jajaja, aunque para mi algo hortera, que lo disfruteis!!! :

http://www.youtube.com/watch?v=AcXIJS8UNfg&feature=related

3 comentarios

monica garcia -

carlos podrias poner lo que sale mas o menos en el examen, es para estudiar y acerme un poko la idea de lo que sale;)

daniel Barriga -

Podria aver vivido sin ver eso
arriva el frikismo♪♬♪ salon del comic del 14 al 17 de abril de 2011

ivan f -

carlitos vaya video k nos as puesto macho xd mas k separaciones de meclas salian pokemons xd a por cierto el video no es de nuestro estilo xd venga asta el martes