Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

deberes y examenes 2ESO grupo B

Deures 2B39 de 2 d´ESO grup B del dimarts 7-6-11.

Deures 2B39 de 2 d´ESO grup B del dimarts 7-6-11. De deures pel proper dia de classe que és el dijous 9-6-11 heu de portar acabat l´exercici que he ficat avuí a la pissarra i que haveu copiat a la llibreta sobre el bloc que es recolça sobre la sorra de la platja sobre cadascuna de les seves tres cares diferents i haveu de calcular quina pressió fa el bloc sobre la sorra segons si es recolça sobre una cara o altra en la sorra. Per fer-ho primer heu de calcular el pes del bloc multiplicant la massa del bloc per la gravetat:

pes = m.g ja sabeu que la gravetat de la terra val 9,8 m/s2

una vegada tingueu el pes, calculeu la pressió que fa el bloc sobre el terra dividint el pes del bloc previament calculat entre la superfície de la cara que es recolça sobre el terra. Per a calcular la superfície heu de multiplicar ladoxlado del rectangle que forma la cara que es recolça sobre el terra (adoneu-vos que un costat per l´altre ha de sortir unitats de superfície, o sigui metres quadrats). Quan tingue ja la superfície calculada i el pes del bloc, ja podeu calcular la pressió (que donarà pascals Pa) que fa el bloc sobre el terra amb la fórmula:


Pressió = Força pes / superfície

Deures 2B38 de 2 d´ESO grup B del dimarts 24-5-11.

De deures per avuí teniu anar a la següent pàgina i llegir-la, mirant amb calma i atenció els exemples que hi ha de forces de fregament i com es representen les forces mitjançant fletxes i com influeixen les forces de fregament sobre la força total que es fa sobre un objecte per moure-lo. Així que heu de llegir solament la següent pàgina pero molt lentament i amb calma i atenció:

http://www.edu365.cat/eso/muds/ciencies/problemes/dinamica2/index.htm

El que ho desitge pot fer algun dels exercicis que apareixen en aquesta pàgina, en groc on diu ENUNCIATS, i crec que a l´altra pestanya teniu exercicis autoevaluatius.

Per altra banda, aneu a aquesta pàgina i consulteu en l´apartat corresponent el tipus de forces que existeixen i FEU UN RESUM , busqueu-ho vosaltres en aquesta pàgina:

http://iesgaudi.wordpress.com/2009/05/28/questions-sobre-forces-i-moviment/

a més, en aquesta pàgina podeu consultar molta informació referent a les forces, els seus efectes, components i característiques.

2B continguts que entren per l´examen de velocitat, distància i acceleració del dijous 19-5-11.

Per l´examen del dijous recordeu que heu de repassar les següents coses:

- Com calcular una distància recorreguda restant el punt final menys l´inicial.
-Diferenciar entre distància (punt final menys punt inicial) i camí recorregut, ja que no és el mateix anar d´un poble a altre fent moltes corbes per la muntanya y fent molt de camí que calcular simplement la distància que és restar el punt final menys l´inicial.
- Saber passar mitjançant factors de conversió km/h a m/s i a l´inrevés.
-Problemes per calcular la velocitat o el temps o la distància amb la fórmula corresponent.
-Problemes per calcular l´acceleració, la velocitat o el temps amb la fórmula corresponent.
-Repassar els problemes que teniu fets a la llibreta i al llibre digital.
-Diferenciar entre el concepte de velocitat instantánia i velocitat mitjana.
-Repassar el concepte d´acceleració mitjana.
-Estudiar les gràfiques d´un mòbil que teniu a la llibreta de velocitat (gràfica distància-temps), i la gràfica de l´acceleració (gràfica velocitat-temps).

Deures 2B37 de2 d´ESO grup B del dimarts 10-5-11.

Deures 2B37 de2 d´ESO grup B del dimarts 10-5-11. Copieu a la llibreta i feu els dos exercicis que apareixen en la foto que teniu aquí. Per ajudar-vos aneu al llibre digital, als apartats que diuen: gràfica posició-temps i gràfica velocitat-temps i veureu més o menys com s´ha de fer. Es tracta que digueu en cada part de la gràfica si el mòbil accelera o es queda quiet o avança a una velocitat constant, o s´atura, etc , etc. D´aquesta manera queda acabat el tema aquest de velocitat, acceleració i distància. El que farem la resta de dies d´aquesta setmana i la propera és fer exercicis i repassar per l´examen d´aquest tema que tindreu el proper dijous de la propera setmana. Així que a estudiar!!.

Deures 2B36 de 2 d´ESO grup B del dijous 5-5-11.

Deures 2B36 de 2 d´ESO grup B del dijous 5-5-11. Per demà divendres heu de fer els següents dos exercicis:

1.- Un cotxe que va a 90 km/h i que porta una acceleració de 3,2 m/s2 es mou amb aquesta acceleració durant 12 segons fins a arribar a la seva velocitat màxima. Calcula quina serà aquesta velocitat màxima del cotxe.

2.- Un cotxe que va a 115 km/h frena amb una acceleració de -2,2 m/s2 fins a aturar-se. Calcula el temps que triga des de que frena fins que s´atura.

Deures 2B35 de 2 d´ESO grup B del dimarts 3-5-11.

Deures 2B35 de 2 d´ESO grup B del dimarts 3-5-11. Aquests són els exercicis que heu de fer pel proper dijous 5-5-11 :

1.- Calcula l´acceleració de frenada que fa un avió al aterrar si al tocar la pista amb les rodes passa de 370 km/h a 150 km/h en tan sols 3 segons.

2.- Calcula en quin temps surt una mosca que està aturada sobre un tros de formatge si accelera amb 6 m/s2 i arriba a agafar una velocitat final de vol de 28 m/s.

3.- Quan jo surto a passejar amb el meu gos TOM m´agrada fer carreres amb ell a veure si puc guanyar-lo alguna vegada, i per això vull saber quina velocitat hauria d´alcançar per guanyar. Si TOM surt aturat i accelera tot el temps amb 4,5 m/s2 i triga 8 segons a agafar la seva velocitat màxima, a quina velocitat hauria de correr jo per poder guanyar-lo?.
Podre aconseguir-ho alguna vegada?.
Busca a internet quina és la velocitat màxima a la que ha pogut correr alguna vegada un ser humà.


4.- Un dia excepcional en el qual vaig donar-li al meu gos Tom molt de menjar i el vaig entrenar durant una setmana sencera,vaig treure-lo a correr, jo amb la bici i ell sense bici. Es vam ficar els dos aturats un al costat de l´altre, jo en bici i ell mirant-me al meu costat, i vaig arrancar amb la bici a tota pastilla i ell també. Vam anar accelerant cadascun tot el que podia fins que TOM em va passar i va arribar al final del carrer que era de 200 metres de llarg. Un amic que estava amb mi va cronometrar el temps que va trigar TOM a arribar al final del carrer i va ser de solament 5,5 segons.
Calcula l´acceleració amb la qual va correr TOM aquest dia en el que va guanyar encara que jo anava amb bici i tot.

Deures 2B34 de 2B d´ESO grup B del divendres 29-4-11.

Deures 2B34 de 2B d´ESO grup B del divendres 29-4-11. Avuí divendres els que han vingut a la primera hora al laboratori tenen uns deures i els que han vingut després a les 12:30 al laboratori (lidia, allison,monica, sergio, alex, veronica, hamza, etc) tenen altres.

Els que han vingut a les 11:30 al laboratori (adrian santos, ana, alba, mario, ivan i ivan, giovanna, cristina, paula, etc) tenen que fer el següent exercici (que és el corresponent a la imatge que veieu aquí), i l´enunciat del qual és: Observem que un cotxe que va a 60km/h triga 2 hores per anar des d´un bosc situat en la posició 100km fins a un poble. Calcula la distància total " d " que ha recorregut el cotxe des de que va sortir de la ciutat (que estava en la posició 50km) fins arribar al poble.

I pels que han vingut al laboratori a les 12:30 han de fer els següents 3 exercicis:

1. Un cotxe recorre 250km en 170 minuts, calcula la velocitat del cotxe en km/h.
2. Un cotxe que va a 85km/h circula durant 17 minuts. quina distancia recorre? (pots expressar la distància en km o en metres).
3. Un cotxe que va a 7 m/s recorre 2,5km , quant de temps triga el cotxe en fer aquesta distància?. Expressa el resultat en segons i també en minuts.

Deures 2B33 de 2 d´ESO grup B del dimarts 26-4-11


1.- Heu d´anar a la unitat 13 "El moviment" del llibre digital i mirar els apartats d´aquesta unitat que s´anomenen "la velocitat" i "gràfica posició-temps" . De l´apartat "velocitat" llegiu tot el que diu i feu al llibre digital les activitats que hi hagi allà proposades. De l´apartat "gràfica posició-temps" solament llegiu el que hi ha i veieu l´animació de la dona que va cap a una prestatgeria per agafar un llibre. Tot aquest exercici 1 s´ha de fer al llibre digital, no a la llibreta.

2.- Aquest exercici si s´ha de fer a la llibreta, i és l´exercici que he deixat a la pissarra i que vos he dit al final de la classe d´avuí, el que deia que hi havia un noi i una novia que corrien l´un cap a l´altre, i pel mig, a una certa distància del noi i a altra diferent de la noia, hi havia un poal ple d´aigua, i vos preguntava que a quina velocitat mínima al menys, i en sentit contrari al de la noia, havia de correr el noi per agafar el poal d´aigua abans que la nena que anava a 3m/s, sabent que la nena estava a 150 m del poal i per l´altre costat el noi estava a 185 m del poal. (Un poal d´aigua és un cubo lleno de agua).