Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2A i 2B : Com fer l´informe de la pràctica de mesurar el volum amb la proveta.

  Aquestes són les parts que ha de tenir un informe de laboratori quan feu una pràctica al laboratori.  Llegiu les següents instruccions i elaboreu en un full de la vostra llibreta o en un full en blanc el corresponent informe de la pràctica del volum que vàreu fer al laboratori.

1. En primer lloc es fica a dalt del full en gran el títol de la pràctica: MESURA DE VOLUMS D´OBJECTES AL LABORATORI.   I a sobre a la dreta es fica la data.

2. El segon apartat de la pràctica es diu OBJECTIU DE LA PRÀCTICA. I és on es descriu el que es pretén al fer la pràctica, que en aquest cas és esbrinar quin volum ocupen els diferents objectes que aneu a mesurar, en concret la pesa de metall i després les petites boles d´acer.

3. El tercer  apartat que ha d´apareixer en un informe es diu MATERIAL EMPRAT, i aquí ha d´apareixer tot tipus de material que haveu utilitzat per a fer la práctica, (així com el dibuix dels materials més importants, en aquest cas la proveta de plàstic), i també des de la proveta de plàstic, fins l´aigua, el got de vidre, les boletes d´acer, la pesa, la llibreta on escrius, la pissarra si ha sigut utilitzada per explicar, la calculadora i haveu realitzat algun càlcul, etc.

4. El quart apartat que ha d´apareixer a l´informe és el PROCEDIMENT. Aquí has de contar amb les teves paraules com has fet per a fer la pràctica. O sigui, has de descriure com t´has preparat, com has emprat els materials, què has fet amb la proveta, com has ficat l´aigua dintre fins a 20 ml per a després ficar l´objecte dintre, com has mesurat després el volum quan ha pujat l´aigua, com has netejat després el material, com has fet els càlculs, etc , etc, en fi, contar com ho has fet tot.

5. El cinqué apartat de l´informe són els RESULTATS I CÀLCULS. Aquí han de figurar els cálculs que haveu fet per a calcular el volum de cada objecte, així com el resultat del volum en cada cas. També s´han de ficar comentaris, si cal, que facin referència al resultat o a com han sigut obtinguts.

6. L´últim apartat de l´informe ha de ser el de COMENTARIS DE LA PRÀCTICA. Aquí has de ficar qualsevol comentari respecte a com te ha sortit la pràctica, des de si t´ha sortit malament, si t´has equivocat, la teva opinió, si se t´ha trencat alguna cosa o material de vidre del laboratori, si el resultat que has obtingut no et quadra i pot ser t´hagis equivocat, si tot t´ha sortit bé, si t´has saltat algun pas a l´hora de fer la pràctica, si creus que el resultat que has obtingut no és l´adequat i quina penses que pot ser la raó, si t´has tacat o has tingut algun problema amb el material, companys o desenvolupament de la pràctica, etc.

 

0 comentarios