Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2A i 2B Exercicis pag 209 i elements i compostos.

1- Feu primer de tot els exercicis de la pàgina 209 sobre el que has estudiat els dies passats de separació de mescles.



2- Llegeix la pàgina 210 i contesta a les següents preguntes a la llibreta:

 a) Què és una substància pura?
 b) Quina diferència hi ha entre un element i un compost?.

 c) Si has entès tant el que és una substància pura, un element i un compost i has llegit bé la pàgina 210, contesta la següent pregunta :  

 PREGUNTA : Llavors, una substància pura pot ser un element, un compost o ambdues coses??.         per què?.       Si no saps contestar a aquesta pregunta, que no crec que ningú de la classe encara pugui contestar-la bé, és que has d´aprofundir més en aquest tema, per tant, visita les següents webs i fes les activitats que s´indiquen.



    3- Visita les següents webs i fes l´ACTIVITAT que s´indica més a sota :

  -  http://ca.wikipedia.org/wiki/Element_qu%C3%ADmic
  - http://ca.wikipedia.org/wiki/Compost_qu%C3%ADmic

Compost: es una substància pura  que,mitjançant transformacions, es pot convertir en altres substancies mes simples.Element:es una substancia pura que no es pot descompondre en d’altres de mes simples.

   ACTIVITAT :   Amb tota la informació que tens ara i que has llegit, explica bé a la llibreta les diferències i semblances entre una substància pura, un element i un compost  (indica alguns exemples de cada tipus).




 4- Visita i llegeix detenidament la següent web i fes els exercicis que s´indiquen a la llibreta , però no facis l´exercici 3 de sota del tot  d´aquesta web, solament el 1 i el 2 :  

   http://aulatres.wikispaces.com/Elements+i+compostos

  - És important que, després d´haver visitat aquesta web i fer els exercicis 1 i 2, facis la següent ACTIVITAT.  Copia-la i fes-la a la teva llibreta:

   ACTIVITAT :  Els diagrames següents t’ajudaran a veure la diferència entre substància pura, element i compost i també una mescla :
mescla.png
En quin cas tenim un element i en quin cas un compost? Són diagrames de sòlids, de líquids o bé de gasos? Per què ho dius?




 5- Per últim, per si no tens encara clar QUÈ és una substància pura i quina diferència hi ha entre un element i un compost, ves al següent web, llegeix i fes la pregunta 1 que hi ha a sota d´aquesta web, copia-la a la teva llibreta i després de pensar i llegir la web, contesta-la. 

 -http://web.educastur.princast.es/proyectos/formadultos/materiayenergia/udos_capcinco_pauno.htm




6-  I per últim de tot, mira I escolta amb auriculars aquest video i et quedarà ja clar per a sempre qué és un element i un compost, quina relació tenen amb una substància pura, quins exemples hi ha de cada i repassaràs també tot aquest tema de mescles homogènies i heterogènies i d´elements i compostos.  (MIRA AQUEST VIDEO, ÉS IMPORTANT I        T´AJUDARÀ A REPASSAR-HO TOT !! ) :

  !!Ves parant el video en cada imatge que ho necessitis per poder llegir el que es va explicant i tenir clars els esquemes que apareixen!! :

                      - http://www.youtube.com/watch?v=GAB0Q29OCSI




 7- Els alumnes que indiqui el professor realitzaran l´estudi d´aquest tema de mescles i substàncies a partir de la realització de la següent WEBQUEST, seguint les indicacions del professor:

(De totes maneres, tot aquell alumne/a que estigui interessat/ada pot fer aquesta webquest i consultar els videos que hi apareixen que són molt ilustratius).
               

-http://www.cuadernoaula.com/modulosphp/phpwebquest/webquest/soporte_derecha_w.php?id_actividad=215&id_pagina=1

0 comentarios