Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2 ESO A i B: Cromatografia de tintes en paper.

2 ESO A i B: Cromatografia de tintes en paper.
"SEPARACIÓ DELS COMPONENTS DE DIFERENTS TINTES DE RETOLADORS I BOLIS MITJANÇANT LA TÈCNICA DE SEPARACIÓ DE LA CROMATOGRAFIA EN CAPA FINA O TAMBÉ ANOMENADA CROMATOGRAFIA EN PAPER".


Aquí us deixo per si voleu veure-les i recordar el que haveu fet al laboratori, les fotos de la cromatografia de les tintes de bolis i retoladors que hem fet a classe, perquè us fixeu en quin dissolvent ha separat més components de cada tinta i quins no.

  Recordeu que els dissolvents que hem fet servir són:  l´alcohol, l´acetona, l´aigua, el pentanol i el butanol.

  Fixeu-vos en l´últim paper de la foto com l´aigua ha aconseguit moure les tintes número 1 i 2 que els altres dissolvents, com podeu veure a la foto, no havien aconseguit apenes fer res.  Per altra banda, dissolvents com l´alcohol i l´acetona han aconseguit separar molt bé la tinta vermella número 3 en dos components que es veuen clarament, un que es queda a sota de color taronja i un altre més cap a dalt de color més rosat.
   El mateix passa amb la tinta blava, que ha pogut ser separada en dos components, un de color més blau claret a sota i un altre més fosc a dalt del tot.


0 comentarios