Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2 ESO : L´Energia (5). COM ES PRESENTA L´ENERGIA INICIALMENT AL NOSTRE VOLTANT.

2 ESO : L´Energia (5).  COM ES PRESENTA L´ENERGIA INICIALMENT AL NOSTRE VOLTANT.  
 * FEINA QUE HAS DE FER : 

Consulta les webs que veuràs a continuació per a cada tipus d´energia, i fes un petit resum a la llibreta de com es pot presentar cadascuna al nostre voltant. Pots escriure algun exemple concret de cadascuna si vols. Les energies que has de resumir són, en general: 

 Energia mecànica (cinètica i potencial), Energia elèctrica (corrent elèctric), Energia interna (de les molècules que es mouen a dintre de qualsevol objecte i que tenen a veure amb la temperatura del cos), Energia electromagnètica o radiant (la solar per exemple), Energia química (de les reaccions químiques per exemple), Energia nuclear (de les centrals nuclears amb substàncies radioactives) i Energia tèrmica (deguda al calor o al pas de la calor entre uns objectes i altres).

   - Si vols més informació sobre aquests tipus d´energies, per a fer l´exercici que hi ha a sota, a més de la que apareix al llibre, consulta els següents enllaços :



      (Aquí, a més de l´energia interna teniu també informació dels altres tipus d´energies).

    - Energia electromagnètica o radiant :

     http://ca.wikipedia.org/wiki/Energia_radiant    (llegeix no més el paràgraf de dalt).


    - Energia química :


            http://videos.educ.ar/play/Disciplinas/_Quimica/Dame_fuego_energia_quimica_y_combustion     (escolta el video que apareix en aquest web perquè ho explica molt bé).


    - Energia nuclear :



    - Energia tèrmica :







   

0 comentarios