Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

2 ESO: Experiència al laboratori de la conservació de l´energia. (Escuradents i estrella).

2 ESO:  Experiència al laboratori de la conservació de l´energia. (Escuradents i estrella).  -Aquí us deixo el video que hem grabat avuí al laboratori, de la pràctica dels escuradents de fusta, per a explicar la conservació de l´energia.


* L´explicació al video ja us la he dit al laboratori, però, per si hi ha encara algun despistat, com cal que estigui escrita a la llibreta,  us la torno a ficar aquí:

       Al trencar els escuradents en dues meitats cadascun, però sense que aquestes meitats estiguin separades del tot, el que provoquem és que a cada escuradent es magatzemi una mica d´energia potencial elàstica, ja que les fibres de fusta que mantenen units cada parell de fragments contenen aquesta energia, ja que veiem que cada fragment vol tornar a la seva posició inicial com faria una molla i si els deixem s´estiren una mica.  

       Quan afegim les dues gotes d´aigua al centre que formen els escuradents, que es veu a la foto, aquestes fibres es relaxen i lliberen la seva energia potencial elàstica magatzemada i aquesta es converteix en energia cinètica, que és la que provoca que els escuradents es comencin a moure i aquest moviment que fa l´energia cinètica aconsegueix que els fragments de fusta acabin formant una estrella com es veu al video.


0 comentarios