Blogia
EASYFISQUIM , ESO i Batxillerat.

TUTORIA 1B ESO i sortides.

1B ESO INFORMACIÓ TUTORIA FINAL DE CURS.

- Si us plau, a més d´aquesta informació mireu la pàgina de deures de l´institut perquè allà us he informat de moltes més cosas que us interesen ara a final de curs respecte a la matrícula, últim dia de classe, llibres a tornar, horaris de recuperacions, etc.

- Us recordo a tots els alumnes que els dies 18,19 i 20 de Juny heu de venir a l´institut solament a fer els exàmens de recuperació (el que tingui alguna assignatura per a recuperar, és clar, la resta no) i a l´hora que teniu cada examen en qüestió (l´horari dels exàmens de cada assignatura us els he escrit a la pàgina de deures de l´institut, a més que el divendres 15 repartiré a cadascun un full amb les assignatures que ha de recuperar i l´hora de l´examen).

- Recordar als alumnes que el dimarts 26 de juny, dia d’entrega de notes, els alumnes hauran de retornar al centre els llibres de text. Els hauran de portar a la biblioteca, l’AMPA s’encarregarà d’aquest tema.

- Els professors que donaran feines per l’estiu i per tal de poder-les realitzar, pot ser es necessiti el llibre, per tant el professor en qüestió farà una llista dels alumnes que es queden amb el llibre durant l’estiu i el portaran de nou al setembre.

- Respecte als alumnes que haveu de recuperar alguna avaluació de tecnologia, al suro de l´aula he penjat un full explicant quins temes entren per l´examen de recuperació de cada avaluació, explicant què cal que estudieu. Respecte a recuperar la 3ª avaluació de tecnologia en concret, a més d´aquest full penjat a classe aquí al blog heu de tornar a mirar les 42 preguntes de repàs que estan penjades aquí per a repassar el tema de fusta i meterials, ho dic perquè he contestat moltes de les preguntes que vaig ficar, per tant ara inclús teniu ja contestades quasi totes les preguntes i ni cal que busqueu les respostes ni res, i a l´examen de recuperació de la 3ª avaluació del dia 19-6-12 sortiran preguntes com les que estan aquí al bloc per a repassar.

- Aquells alumnes que no recuperin ara el dia 18-6-12 les avaluacions que tinguin suspeses de tecnologia, hauran de fer feina per a l´estiu per tal de recuperar-les. A més de fer l´examen al Setembre, que serà el dia 4 o 5 de Setembre. L´arxiu pdf amb la feina que caldrà fer per a l´estiu us el faré arribar mitjançant un enllaç d´internet on podreu descarregar l´arxiu. Tot aquell alumne que, encara que hagi aprovat la tecnologia, vullgui treballar una mica i no oblidar el que ha après podrà descarregar-se també aquest arxiu i fer els exercicis durant l´estiu.

1B TUTORIA: Text en català per treballar idea principal i idees secundàries, per a la sessió del divendres 11-5-12.

Aquí teniu el text en català que haveu de treballar avuí. El llegiu tres vegades tranquilament i treieu la idea principal, les idees secundàries i finalment cal que feu un resum del text a la llibreta:


En moltes ocasions, durant la consulta, els pares o fins i tot el propi nen demanen consells sobre quin tipus d’esport haurien de practicar, quant temps se li hauria de dedicar, quin tipus i quantitat d’exercici es consideren sans o quins controls periòdics implica la pràctica de l’exercici físic.

Un entrenament per a cada edat?.

Hem de tenir en compte que en els adolescents i preadolescents no hi ha un desenvolupament simultani, referent a l’augment en la longitud dels seus ossos i el seu desenvolupament muscular.

Això implica que hem de ser cauts a l’hora de plantejar entrenaments de força en aquestes edats, mitjançant programes específicament adaptats i minuciosament programats. A més d’aquests factors, cal tenir en compte les diferents categories de competició, tant masculines com femenines.

Quant a la densitat i consistència òssia, sembla ser que hi ha un augment progressiu als ossos des de la infantesa fins a la maduresa. En les persones que han realitzat una activitat esportiva durant els anys de creixement, aquest creixement és major. Així, redueixen el risc de malalties per falta de mineralització, en els anys posteriors.


Beneficis de l’esport en general.

L’activitat esportiva, entesa com a joc o activitat lúdica que impliqui moviment, millora significativament les funcions cardiovasculars i contribueix a una adequada maduració del sistema múscul-esquelètic i de les seves habilitats psicomotoras.

L’exercici físic continuat, acompanyat d’una dieta equilibrada, contribuirà a la regulació del pes corporal, evitant l’aparició d’obesitat, tant en la infantesa com en la vida adulta (el 80% dels adults obesos han estat nens obesos). També ajudarà la prevenció de les malalties degeneratives com l’arteriosclerosi, estretament relacionada amb les malalties cardiovasculars.

En el nen, un entrenament regular produeix beneficis en les habilitats motrius i cognitives, sent beneficiós també per a les seves relacions personals i en el context del grup social que l’envolta. Aprèn a integrar-se i obté benestar físic i psicològic. Tots els beneficis que s’obtenen d’una vida activa són especialment significatius a partir de la pubertat.

Hàbits esportius saludables.

Les dades científiques llançades per les investigacions realitzades a tot el món han mostrat una i altra vegada que les classes d’Educació Física d’alta qualitat poden cobrir una amplitud de necessitats de totes les persones, especialment durant la infantesa i l’adolescència.

És més, si crees l’hàbit en el teu fill de fer-ho des de la primerenca infantesa, pot ser que estalviïs problemes quan el nen ingressi en l’adolescència. L’esport ajuda els nens a desenvolupar-se físicament i mentalment, a estar sans, i a relacionar-se d’una forma saludable amb altres nens. Estar en forma és estar sans. I aquesta és una regla general.

De la mateixa manera que els adults, els nens han de trobar i practicar un esport que els agradi. Al principi pot costar-li iniciar i seguir el ritme, però si el nen compta amb el suport, la determinació i la seguretat dels pares, tot caminarà.

No es pot oblidar que els més petits han de fer exercici que els diverteixi alhora. D’aquesta forma, es notarà un augment en la seva autoestima i la pèrdua d’alguna por que pugui existir. L’esport no solament és bo per a la salut física del nen, també ho és per a la seva salut mental. L’ajudarà a tenir més confiança en si mateix, a relacionar-se millor amb els altres i fins i tot a superar alguna malaltia com l’asma.

S’ha discutit molt sobre la influència de l’esport en el creixement infantil. Alguns experts apunten possibles perjudicis per a l’organisme, ja que el cos d’un nen és delicat i es troba en ple creixement, i els entrenaments excessivament durs i els inevitables microtraumatismes podrien influir negativament en ell. Però ningú no ha aconseguit demostrar aquest extrem i sí, en canvi, els avantatges que reporta la pràctica esportiva regular des de la infantesa.

A més, és més fàcil inculcar hàbits saludables a edats primerenques que eliminar hàbits dolents o autodestructius en l’edat adulta. Sedentarisme, tabaquisme, excés de pes, inadequada alimentació i altres variables són presents en la gènesi i desenvolupament de les anomenades malalties degeneratives, que s’associen als mals del món desenvolupat: arteriosclerosi, artrosi, diabetis tipus II, etc..

Aquestes patologies, encara que es manifesten en l’edat adulta, comencen a gestar-se en la infantesa. I és llavors quan es poden començar a prevenir, entre altres maneres, practicant esport.

Beneficis de l’esport.

En resum, els beneficis per a un nen que practiqui un esport són molts i les llistem a seguir:
1. Ingressa el nen en la societat.
2. L’ensenya a seguir regles.
3. L’ajuda a superar la timidesa.
4. Frena els seus impulsos excessius.
5. Li farà més col·laborador i menys individual.
6. Li farà reconèixer i respectar que existeix algú que sap més que ell.
7. Produeix un augment generalitzat del moviment coordinat.
8. Expansiona les seves possibilitats motrius.
9. Augmenta el seu creixement.
10. Pot corregir possibles defectes físics.
11. Potencia la creació i regularització d’hàbits.
12. Desenvolupa el seu plaer pel moviment.
13. Estimula la higiene i la salut.
14. L’ensenya a tenir responsabilitats.




El text ha sigut tret de la pàgina:
http://www.sportmagister.com/reportaje.asp?id_rep=3480&Hoja=2&data=2008

1B TUTORIA: Text en castellà per a treballar idees principals i secundàries a la sessió del divendres 11-5-12.

Llegiu el següent text en castellà tres vegades tranquilament i treieu la idea principal, les idees secundàries i per últim realitzeu un resum a la llibreta:


Aprendizaje” viene de aprehendere, arrancar, coger, apoderarse de; “estudio”, de studeo, afanarse, esforzarse; y “disciplina” o “discipulina”, de disco (aprender), norma o proceso para aprender. Una persona “disciplinada” es aquélla que sigue una pauta regulada de cara al aprendizaje. El “aprenda sin esfuerzo” es una fantasía. Hay que volver a poner de moda la cultura del esfuerzo y defenderlo como contenido actitudinal específico. Todo esto se refleja en nuestra forma de vida, y en especial en la educación, donde se han aparcado los modelos basados en el esfuerzo por otros basados en la motivación y la relajación. Hay quienes opinan que este modelo educativo ocurrido en muchos países desarrollados es el origen del descenso de la calidad de la educación de las nuevas generaciones. Yo entiendo que es necesario retomar la cultura del esfuerzo. El esfuerzo debe jugar un papel fundamental en la educación en la escuela y en la familia. Hay en la actualidad un debate sobre la necesidad de plantear un pacto educativo, a este pacto se ha llegado en países como Finlandia, teniendo en cuenta que dicho pacto debería ser algo consensuado, pensado, repensado, firme y no sujeto a los cambios de signo político del Gobierno. Además y sobre todo, en periodos como la adolescencia, momento vital crucial en el que los estudiantes están conformando su personalidad y aspiraciones, necesitan también ciertos referentes sociales. . Lamentablemente los alumnos se forman en la cultura del mínimo esfuerzo desde los primeros años de su escolaridad. Claro que no sólo es responsabilidad del sistema educativo sino también de la familia que contribuye a ello. El primero de esos obstáculos que se pueden poner en la familia es el paternalismo, el ´ya te lo haré yo´ que los padres solemos exclamar cuando nos domina la impaciencia. Ese paternalismo entra en una evidente contradicción: "queremos que se esfuercen, pero les resolvemos los problemas. Vemos que se esfuerzan y no consiguen su objetivo, así que se lo hacemos nosotros". Así se podrán generar situaciones como la que explica el Ministerio de Educación al permitir que los alumnos de Bachillerato puedan pasar con cuatro materias suspendidas: "He pasado, soy universitario, se dirá más tarde, orgulloso de sí mismo. Pero, eso sí, no sabrá escribir correctamente".

Efectivamente, los datos que arroja nuestro sistema educativo nos hacen concluir sin lugar a dudas que nuestros educandos han de dar mucho más de sí. Hace ya décadas se configuró la ESO con el objetivo de que todos los estudiantes (o, al menos, la inmensa mayoría) superasen con éxito tal etapa. Pese a que el nivel de exigencia no ha sido elevado – más bien al contrario- lo cierto es que los índices de fracaso escolar y abandono prematuro rondan el 30% . Estando los colegios mejor dotados de medios que nunca y habiendo bastantes menos alumnos por aula, parece claro que una de las causas del fracaso es el esfuerzo insuficiente. Esto de la necesidad del esfuerzo tiene que ver también con la actitud que adoptamos ante la realidad; creo que lo que intentemos enseñar tiene que tener que ver con la realidad, y como ya lo dijo Gramsci "para ello primero nos tiene que doler el cuerpo" de tanto estudiar para luego poder comprender porqué nos pasa lo que nos pasa... y ello requiere esfuerzo, de ahí la necesidad de inculcar en nuestros jóvenes la cultura del esfuerzo.

Y en este aspecto –como en tantos otros- somos las familias –como primeras y principales responsables de la educación de nuestros hijos- quienes hemos de asumir seriamente nuestras responsabilidades. La satisfacción por el trabajo bien hecho. Habrá, tal vez, que despertarles de la pereza vital a la que les conduce el materialismo imperante; en ocasiones, será preciso navegar contracorriente; y siempre, predicar con el ejemplo. Para finalizar decir que el estado subjetivo de felicidad que se deriva del esfuerzo da impulso para realizar un nuevo esfuerzo ante un nuevo reto.


El text ha sigut tret de la pàgina:
http://es.catholic.net/familiayvida/158/320/articulo.php?id=45533

1B TUTORIA: Recordatori de les feines que teniu per fer per aquests dies de tutoría.

Us recordo tot el que teniu pendent per a fer fins al divendres proper que serà 4-5-12 :

1- El que no ho hagi fet encara, ha de tornar a la biblioteca els llibres de castellà i català que va agafar per llegir fins a setmana Santa.

2- Cal que m´envieu per mail a: casegperi@hotmail.com el word amb el resum i anàlisis dels personatges d´aquests dos llibres últims que haveu llegit al segon trimestre de català i castellà.

3- Anar a la biblioteca per escollir dos llibres nous per a llegir fins a final de curs, un de català i altre de castellà. Recordeu que primer m´els haveu de ensenyar com a molt tard el proper divendres dia 4-5-12.

4- Acabar de llegir el llibre d´anglés que estavem llegint a tutoria i fer- ne les activitats, intenteu acabar-ho tot això d´anglés abans del divendres dia 11-5-12.

5- Recordeu de fer a la llibreta el resum, idea principal i idees secundàries dels dos textos, un de castellà i altre en català que us he deixat aquí al blog una mica més a sota d´aquest mateix missatge.

6- Per a final de curs, si fem la sortida al Tibidabo, aneu comentant a casa que seran, més o menys, uns 20 euros per persona, i entra el bus i el Tibidabo. De cara a final de curs m´heu de confirmar qui vindrà i qui no.


Crec que res més, teniu tot aquest llarg pont per fer-ho i tots els dies fins al divendres, així que ànim i aneu acabant la feina, i no us oblideu de passar per la biblioteca!!!. Bon cap de setmana i pont!!.

1B Tutoria 27-4-12 : Text de castellà per a resumir i treure la idea principal i les idees secundàries.

Aquí teniu el text que cal resumir i treure les idees secundàries i la idea principal. Ja sabeu, primer escriviu a la llibreta la idea principal del text, després les secundàries, i per últim feu el resum.
El text és el següent:


PROMOVER EL LIDERAZGO EN LAS AULAS.

Nuestro país y en general el mundo, está necesitando con urgencia nuevos líderes, personas comprometidas, creativas y emprendedoras que generen cambios y transformaciones positivas. Pero allí surge la paradoja: ¿Cómo aspiramos a tener líderes enfocados en el bien común, si en nuestra sociedad no formamos a nuestros niños y jóvenes para que desarrollen el liderazgo a temprana edad?.

El Educador por tanto, es una pieza clave a la hora de hablar del liderazgo. Entonces surge la pregunta obvia: ¿Cómo puedo formar líderes en mi aula si yo mismo, Educador o Educadora no soy un líder?.

Tenemos entonces que aprender a ser líderes para poder formar líderes. Partiendo del compromiso de desarrollar en nosotros mismos algunos principios claves del Liderazgo, podremos fomentarlos luego en nuestros alumnos:

1. Autoestima: un buen líder es alguien que cree en sí mismo y, en consecuencia, genera confianza en su persona y en sus ideas. Un buen Educador fomenta la autoestima sana en sus alumnos, felicitándolos por sus logros y apoyándolos cuando los ve flaquear.

2. Metas Claras: un buen líder sabe siempre hacia dónde está dirigiendo sus esfuerzos. ¿Tienes como Educador un Proyecto de Vida? ¿Has enseñando a tus alumnos a crear su Proyecto de Vida?. Es urgente que definas tus metas, porque ya sabes lo que decía el gato en Alicia en el País de las Maravillas: “si no sabes hacia dónde vas, cualquier camino es bueno…”

3. Confianza: creer en ti mismo, en tus ideas y proyectos, en tus seguidores y en tus alumnos. Cuando confiamos generamos una onda de energía expansiva que permite que nos elevemos y elevemos a nuestro equipo al siguiente nivel en la Escala del éxito. Aprende a confiar en tus alumnos, delégales responsabilidades y haz que se organicen en equipos y elijan un líder. Cree en el potencial de tus alumnos y apóyalos para que ellos se eleven sobre sus dificultades y aparentes limitaciones.

4. Enfoque: un buen líder se mantiene enfocado en su meta y en la meta del equipo, no permite que nada ni nadie le distraiga, pero lo hace no por terquedad, sino para concentrar sus esfuerzos. Recuérdale a tus alumnos que hay que mantenerse enfocado en alcanzar las metas personales y estudiantiles para cosechar logros.

5. Flexibilidad: un excelente líder es flexible para evaluar los resultados de si mismo y de su equipo y poder modificar las acciones o procedimientos que no están generando resultados positivos. Evalúa diferentes alternativas, personas y recursos, para seleccionar los que le permitan alcanzar el éxito. Enseña a tus alumnos a ser flexibles, incentivándolos a apoyarte generando ideas para mejorar la clase y la relación entre ellos y tú.

6. Buena Comunicación: un buen líder sabe cómo comunicar sus ideas, sentimientos y opiniones en forma constructiva. Promueve la comunicación y el intercambio de ideas basados en el respeto mutuo, el hablar y el escuchar, el dar y el recibir.

7. Motivación: ser un buen líder requiere que estemos apasionados con nuestra vida y con nuestros proyectos. Tu postura, tono de voz y palabras, deben comunicar tu entusiasmo sincero, ese que proviene de nosotros mismos sólo cuando estamos realizando nuestros sueños. Si tú estás motivado con algo, te será fácil motivar a tus alumnos, enséñales que la principal fuente de motivación es intrínseca, está dentro de nosotros mismos y que, aunque el entorno sea desfavorable, si estamos motivados podemos encontrar soluciones creativas que nos lleven al éxito.

8. Seguimiento: todo líder debe hacer seguimiento y evaluar sus metas, para saber si está logrando o no los resultados deseados. Si tu estilo de enseñanza no está motivando a tus alumnos, ¿Qué esperas para cambiarlo? Si tus alumnos insisten en estudiar de determinada manera y aún así no obtienen buenas calificaciones, ¿Qué esperas para motivarlos a cambiar y que ellos tomen conciencia de que necesitan un cambio?.

1B Tutoria 27-4-12 : Text de català per a resumir i treure la idea principal i les idees secundàries.

Aquest és el text que heu de resumir pel proper divendres i dir la idea principal i les secundàries. Primer indiqueu a la llibreta quina és la idea principal del text, després les secundàries i per últim escriviu el resum d´aquest text:


Aquesta setmana finalitza el curs escolar. I arriben les notes i també el moment de decidir com organitzar la vida familiar per atendre els infants. Volem explicar una realitat que no es percep habitualment.

Colònies, campaments, camps de treball, estades lingüístiques o esportives són una oportunitat excepcional perquè infants i joves gaudeixin de l'estiu. Es podria pensar que les colònies són una manera més d'ocupar el temps lliure, però cada estiu són més les mares i pares que prenen consciència de la importància que els fills visquin aquest període lúdic amb el màxim profit personal. Parlem d'activitats extraordinàries que afavoreixen la socialització, els aprenentatges, el contacte amb la natura, la convivència, integrant valors positius des de l'exemple de monitors i monitores, molt més propers generacionalment als infants que les famílies o els mestres. Les activitats del lleure a l'estiu tenen un fort arrelament a Catalunya que s'ha estès com un element més d'una societat que no vol tenir barreres i on un dels indicadors del seu benestar és la valoració que fa de la importància de l'educació més enllà de l'horari escolar.

A Catalunya, encara tenim un model d'educació en el lleure excepcional. A pocs llocs més existeix amb la riquesa, pluralitat i diversitat que tenim al nostre país. Els reptes i les contribucions socials són de primer ordre. Les realitats també han evolucionat, i certament la intencionalitat educativa té múltiples cares o dimensions (agrupaments, campaments, colònies escolars, casals, rutes...). Els centres d'esplai, les entitats que organitzen aquest tipus d'activitats, formen part del paisatge català per a una majoria de la societat. A l'estiu... colònies és el normal. Però ens hem aturat mai a pensar en els milers d'infants que no en podran gaudir?

Estem en un context social molt complicat. Amb una profunda crisi econòmica que afecta el nostre país. Amb un nivell molt alt d'exclusió social, i amb un nivell de fracàs escolar (30%) i de pobresa infantil (25%) intolerable. Hem de mobilitzar allò millor de nosaltres per a aquest gran repte social, afavorint la igualtat d'oportunitats dels nens i nenes, que no només es juga en el marc escolar. Fora de l'aula es construeixen notablement les identitats i les capacitats. I també cal exercir la responsabilitat individual i col·lectiva, la solidaritat. Segurament el paper de l'Estat es ressituarà, i les persones i la societat civil hauran de potenciar-se.

Tanmateix, l'educació en el lleure no és considerada un dret fonamental. I podem assegurar que per a molts infants és fonamental per al seu desenvolupament i la seva educació, com també ho pot ser per al futur de la nostra societat. Cada vegada són més les famílies que han de fer esforços molt importants perquè els seus fills puguin gaudir d'un lleure de qualitat, o fins i tot n'hi ha moltes que no s'ho poden permetre. No gaire lluny, en barris de les nostres ciutats, ben a prop nostre, a poques estacions de metro o parades d'autobús malviuen famílies d'orígens diversos sense uns recursos mínims. Per a aquestes famílies, l'opció per als infants quan arriba l'estiu és que es quedin a casa sols mirant la televisió o voltin per places i carrers. Aquests nens i nenes presenten freqüentment carències afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals. En molts casos, l'experiència de les colònies esdevé una experiència educativa i d'integració social única i un espai ideal per suplir aquestes mancances i contribuir al seu creixement.

Comença l'estiu; en el temps de lleure és quan més es constaten les desigualtats socials. Però quan es tracta dels infants i quan la diferència els exclou d'una intervenció educativa, estem convençuts que caldria prendre'n més consciència. L'acció preventiva del casal d'estiu i de les colònies, davant les hores i hores de carrer, pot ser determinant per a una posterior joventut sana. Negar aquesta oportunitat és una omissió social d'incalculables conseqüències. Esperem que l'administració pública en prengui consciència ajudant de forma real les famílies i entitats promotores d'activitats educatives en el lleure, i la resta de la població reflexionem sobre l'oportunitat de becar infants perquè puguin anar de colònies. Becant infants a través de les entitats d'educació en el lleure podem contribuir a un estiu més ple, donant una oportunitat per créixer a molts infants.

1B TUTORIA DIVENDRES 17-2-12

DIVENDRES 17-2-12 TUTORIA :

Ei!! a veure què passa que solament m´han enviat de moment la fitxa del llibre de castellà sis persones per mail, el divendres tothom ha d´entregarme la fitxa ben acabada (ja sigui en paper o per mail) i amb els apartats que indico en el blog, perquè tothom solament està fent un resum i quasi ningú em parla del caràcter dels personatges, sentiments , ambient de la història, etc . Feu-ho bé i no en deu minuts, perquè les que estic corregint estan força malament i s´han deixat molts apartats per comentar.

A veure, quan es mana una fitxa de lectura és perquè fiqueu interés i dediqueu una estona a escriure bé, i sense faltes!!. El meu mail: casegperi@hotmail.com

1B text assejament TUTORIA. 10-2-12.

Li he passat a la Nadia , al seu pendrive, l´arxiu word amb el text sobre assejament que tractarem a continuació a tutoria. Per tant, a poc a poc, aneu-vos passant els uns als altres amb el pen el text aquest a l´ordinador. Aquest text el tractarem a la sessió de tutoria del dia 17-2-12 o pot ser al 24-2-12. Així que teniu prou temps per fer-vos amb ell.