Se muestran los artículos pertenecientes a Julio de 2008.


Aquest blog ha estat dissenyat per a tots aquells alumnes que vullguin practicar els coneixements adquirits a classe, així com resoldre dubtes referents a les activitats fetes a classe o proposades com a deures.
La forma més fàcil de fer servir aquest blog es anant a la part dreta del blog on diu "temas" i punxant en el tema concret que t´interessa i que fa referència al problema que estas buscant. Jo ja haurè deixat el tema adient el qual es refereix adequadament a cada problema o tema en concret que s´ha donat a classe o que està relacionat amb alguna activitat concreta que sigui interessant per a vosaltres i que pugau trobar amb facilitat.

Així, un exemple, imagineu-vos que el profe vos ha dit que al blog podeu trobar com es resol un problema de gasos que vàreu fer el dia 20 de maig de 2008 a la classe de 4 d´ESO. Doncs bé, heu d´anar a la dreta de la pantalla, on diu temes, i punxar en el tema que diu per exemple: gasos problema 4eso dia 20-5-08.
El mateix faré amb qualsevol altre tema o dubte que tingueu, sols heu de buscar en l´apartat de temes, la qüestió o asumpte concret que desitgeu.

Per arxius més grans, com per exemple un problema que no pugui ser explicat amb una imagte o que necessiti més d´un full, podreu baixar-vos els arxius en el grup de treball : (MIREU L´APARTAT "ENLACES" QUE APAREIX UNA MICA MÉS A SOTA D´AQUEST BLOG).


http://groups.google.es/group/easyfisquim1




En aquest grup de google veureu que simplement al accedir a ell, podeu descarregar tots els arxius que apareixen a l´apartat ARCHIVOS, i que ja portaran el nom adient a l´exercici o activitat que busqueu. Per accedir a aquest grup google on descarregar els arxius només heu d´anar al apartat on diu "ENLACES" a la dreta una mica més avall del blog i puntxeu on diu anar al grup google per descarregar arxius.

La meva intenció és que aquest blog sigui del vostre interés i sobretot d´utilitat.

Gràcies per tot i desitge que sigui del vostre gust aquesta pàgina.


És clar que també podeu comunicar-vos amb mi per a qualsevol dubte mitjançant aquest blog, ja que si puntxeu en el títol de qualsevol article vos surtira a sota del tot una finestreta que diu "AÑADIR UN COMENTARIO" on podeu fer observacions i comentaris de cada missatge que apareix al blog.

Fins aviat.

Blog creat per: Professor substitut de Física i Química de la Generalitat de Catalunya. (Carlos Segura).

gasos diatòmics

Publicado: 23/07/2008 22:05 por easyfisquim en gasos ESO
En breu es penjaran els comentaris relacionats amb els gasos CO, O2, Cl 2, Br2, N2, etc


20080723222348-img093.jpg
La podeu descarregar per ampliar-la i consultarla millor en el grup Google de treball, on podeu accedir on diu ENLACES, en aquest mateix blog.
En l´apartat ENLACES vos he ficat l´enllaç a una pàgina en anglés ( http://www.chemicalelements.com ) on podeu consultar detalladament cada element de la taula periòdica així com la diferent classificació dels elements i llegir les seves propietats i veure gràfics amb els protons i neutrons que tenen etc. És molt completa i és interessant perquè treballeu el tema de la taula periòdica, consulteu-la que vos agradarà i a més practiqueu l´anglés.
A l´enllaç (en ENLACES) amb el grup google per baixar arxius podeu trobar un arxiu en castellà amb els potencials estandard de reducció més usuals en dissolució aquosa.
Al grup Google on descarregueu els arxius corresponents a aquest blog (veieu on diu ENLACES aquí mateix al blog) podeu baixar-vos un arxiu pdf amb una llista dels indicadors més freqüents amb la informació del pH que mostren i el canvi de color que pateixen.
A la pàgina del grup Google en ENLACES podeu descarregar-vos una llista molt útil en castellà on apareixen les formes més usuals d´expressar la concentració d´una mescla o una dissolució en estat líquid, sólid o gasós.
En ENLACES podeu anar al grup Google per descarregar arxius i baixar-vos un arxiu pdf en castellà on s´explica pas a pas com ajustar una reacció redox pel sistema del ió-electró.
En ENLACES aneu al grup Google i podeu descarregar un arxiu pdf en castellà on podeu consultar gran varietat de material de laboratori, veure la forma que té cada peça i veure quina és la seva utilitat al laboratori.
Per preparar una dissolució aquosa d´una substància de concentració coneguda cal seguir els següents procediments:

1- Pesar la quantitat necessària de substància que necessitem segons la concentració que s´ha decidit emprar, tenint en compte si
anem a expressar la concentració en g/l, mol/l, % en volum, etc. Per tant el primer es pesar o mesurar la quantitat de solut.

2- Procurem de dissoldre la quantitat de solut que hem pessat en un vas de precipitats amb una quantitat d´aigua que sigui menor que la
quantitat d´aigua total que hem de ficar al final.Per exemple si hem de preparar una dissolució de 250 ml, el millor serà dissoldre el
solut en un vas de precipitats amb uns 100 ml d´aigua aproximadament, i després ja podrem passar el que hem dissolt a un matràs aforat.

3- Transvasem el que hem acabat de dissoldre a un matràs aforat de capacitat adequada i després amb petites porcions d´aigua recollim les
restes que puguin quedar al vas de precipitats, ho fem unes tres vegades, i així ens assegurem de que recollim fins la fracció més
petita de solut que hagi pogut quedar al vas de precipitats.

4- Per últim afegim aigua amb el vas de precipitats fins que arribem a un dit o dos de distància d´on es troba la marca que ens indica
fins a on s´ha d´aforar el matràs. Acabarem d´aforar el matràs de forma exacta amb un comptagotes de manera que el menisc que forma
l´aigua ens determini exactament que tenim el volum exacte de dissolució que voliem i que conté el recipient o matràs aforat.