Se muestran los artículos pertenecientes a Mayo de 2011.

Per demà dimecres heu de fer els següents exercicis per a repassar:

1.- Passar 0,09 km/h a m/s
2.- Passar 8,02 m/s a km/h
3.- Passar 307000 m/s a km/h

4.- Amb la fórmula v=d/t (on v és la velocitat, d la distància recorreguda i t el temps), calcula la velocitat en km/h a la que va un nen que recorre 150m en 22 segons.
20110503125732-man-and-dog.jpgAquests són els exercicis que heu de fer pel proper dijous 5-5-11 :

1.- Calcula l´acceleració de frenada que fa un avió al aterrar si al tocar la pista amb les rodes passa de 370 km/h a 150 km/h en tan sols 3 segons.

2.- Calcula en quin temps surt una mosca que està aturada sobre un tros de formatge si accelera amb 6 m/s2 i arriba a agafar una velocitat final de vol de 28 m/s.

3.- Quan jo surto a passejar amb el meu gos TOM m´agrada fer carreres amb ell a veure si puc guanyar-lo alguna vegada, i per això vull saber quina velocitat hauria d´alcançar per guanyar. Si TOM surt aturat i accelera tot el temps amb 4,5 m/s2 i triga 8 segons a agafar la seva velocitat màxima, a quina velocitat hauria de correr jo per poder guanyar-lo?.
Podre aconseguir-ho alguna vegada?.
Busca a internet quina és la velocitat màxima a la que ha pogut correr alguna vegada un ser humà.


4.- Un dia excepcional en el qual vaig donar-li al meu gos Tom molt de menjar i el vaig entrenar durant una setmana sencera,vaig treure-lo a correr, jo amb la bici i ell sense bici. Es vam ficar els dos aturats un al costat de l´altre, jo en bici i ell mirant-me al meu costat, i vaig arrancar amb la bici a tota pastilla i ell també. Vam anar accelerant cadascun tot el que podia fins que TOM em va passar i va arribar al final del carrer que era de 200 metres de llarg. Un amic que estava amb mi va cronometrar el temps que va trigar TOM a arribar al final del carrer i va ser de solament 5,5 segons.
Calcula l´acceleració amb la qual va correr TOM aquest dia en el que va guanyar encara que jo anava amb bici i tot.


20110505143953-car.jpgPer demà divendres heu de fer els següents dos exercicis:

1.- Un cotxe que va a 90 km/h i que porta una acceleració de 3,2 m/s2 es mou amb aquesta acceleració durant 12 segons fins a arribar a la seva velocitat màxima. Calcula quina serà aquesta velocitat màxima del cotxe.

2.- Un cotxe que va a 115 km/h frena amb una acceleració de -2,2 m/s2 fins a aturar-se. Calcula el temps que triga des de que frena fins que s´atura.
20110510131854-ex4-grafiques-v-i-a.jpgCopieu a la llibreta i feu els dos exercicis que apareixen en la foto que teniu aquí. Per ajudar-vos aneu al llibre digital, als apartats que diuen: gràfica posició-temps i gràfica velocitat-temps i veureu més o menys com s´ha de fer. Es tracta que digueu en cada part de la gràfica si el mòbil accelera o es queda quiet o avança a una velocitat constant, o s´atura, etc , etc. D´aquesta manera queda acabat el tema aquest de velocitat, acceleració i distància. El que farem la resta de dies d´aquesta setmana i la propera és fer exercicis i repassar per l´examen d´aquest tema que tindreu el proper dijous de la propera setmana. Així que a estudiar!!.
Per l´examen del dijous recordeu que heu de repassar les següents coses:

- Com calcular una distància recorreguda restant el punt final menys l´inicial.
-Diferenciar entre distància (punt final menys punt inicial) i camí recorregut, ja que no és el mateix anar d´un poble a altre fent moltes corbes per la muntanya y fent molt de camí que calcular simplement la distància que és restar el punt final menys l´inicial.
- Saber passar mitjançant factors de conversió km/h a m/s i a l´inrevés.
-Problemes per calcular la velocitat o el temps o la distància amb la fórmula corresponent.
-Problemes per calcular l´acceleració, la velocitat o el temps amb la fórmula corresponent.
-Repassar els problemes que teniu fets a la llibreta i al llibre digital.
-Diferenciar entre el concepte de velocitat instantánia i velocitat mitjana.
-Repassar el concepte d´acceleració mitjana.
-Estudiar les gràfiques d´un mòbil que teniu a la llibreta de velocitat (gràfica distància-temps), i la gràfica de l´acceleració (gràfica velocitat-temps).
De deures teniu pel proper dia fer les dos preguntes que estan al llibre digital en l´apartat de força i moviment, allà hi ha una pestanya groga que diu LECTURA i en la pàgina on està la lectura diu de títol :
El fregament és perjudicial o beneficiós?. Doncs les dues preguntes que hi ha a sota d´aquesta lectura.
De deures per avuí teniu anar a la següent pàgina i llegir-la, mirant amb calma i atenció els exemples que hi ha de forces de fregament i com es representen les forces mitjançant fletxes i com influeixen les forces de fregament sobre la força total que es fa sobre un objecte per moure-lo. Així que heu de llegir solament la següent pàgina pero molt lentament i amb calma i atenció:

http://www.edu365.cat/eso/muds/ciencies/problemes/dinamica2/index.htm

El que ho desitge pot fer algun dels exercicis que apareixen en aquesta pàgina, en groc on diu ENUNCIATS, i crec que a l´altra pestanya teniu exercicis autoevaluatius.

Per altra banda, aneu a aquesta pàgina i consulteu en l´apartat corresponent el tipus de forces que existeixen i FEU UN RESUM , busqueu-ho vosaltres en aquesta pàgina:

http://iesgaudi.wordpress.com/2009/05/28/questions-sobre-forces-i-moviment/

a més, en aquesta pàgina podeu consultar molta informació referent a les forces, els seus efectes, components i característiques.
Aneu a aquesta pàgina i feu un resum del tipus de forces que existeixen. Ho hauràs de buscar en algun dels apartats que té aquesta pàgina referent a les forces:

http://iesgaudi.wordpress.com/2009/05/28/questions-sobre-forces-i-moviment/
Aneu a la següent pàgina i llegiu tres vegades els apartats corresponents a què és l´energia i tipus d´energies que hi ha i com es transformen una energia d´un tipus en altra. Després de llegir tot aixó lentament i al menys tres vegades, quan estigui ben clar i entés, llavors feu un resum de què és l´energia i els tipus que hi ha:

http://recursostic.educacion.es/newton/web/
materiales_didacticos/materia_y_energia/energia.htm