Se muestran los artículos pertenecientes a Septiembre de 2011.


En aquest video podem veure com un grup d´alumnes de tecnologia com vosaltres afronten un projecte per a resoldre un problema desenvolupant les diferents fases del procés tecnogògic fins arribar a tenir una solució.


Contesta a la següent pregunta : - Què haguessis fet tu per a resoldre el problema?.


- Contesta les següents preguntes després de visionar el video.

1. Per a què utilitzaven els homes primitius la tecnologia?.
2. El video comenta que quan es va inventar la màquina de vapor va suposar un canvi dràstic en l´evolució de la societat i economia humanes, en quin sentit va canviar la societat humana quan es va desenvolupar i inventar la màquina de vapor?.
3. Quina de les moltes tecnologies modernes que tenim avuí en dia és la que més et sorprèn o et pareix de ciencia ficció o quasi impossible de creure que pugui ser realitat?.

Video 4 Tecnologia i els nens

Publicado: 15/09/2011 20:02 por easyfisquim en 1 ESO tecnologia

- Després de veure el video contesta a les següents preguntes:

1. La tecnologia de internet és ampliament emprada pels nens i nenes adolescents avuí en dia, i presenta tant avantatges con desavantatges. Indica al menys dos avantatges i dos desavantatges que presenta l´ús de internet.

2. Penses sincerament que és necessària la supervisió de l´ús que fas de internet per part d´un adult o pel contrari penses que sempre tu ets responsable quan utilitzes la xarxa i estas exent de patir cap problema o engany?.

video como se hace el cemento.

Publicado: 19/09/2011 09:50 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video sobre el hormigón.

Publicado: 19/09/2011 09:52 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

1. Què és l´adob i per què és resistent i emprat en construcció?.
2. Què és en realitat el ciment?.
3. Per què se li afegeix guix al ciment?.
4. Per què s´escalfa el material al forn per aconseguir el ciment?.
5. Per què avuí en dia no s´utilitza solament ciment sinó hormigó?.
6. Hi ha algun tipus de vivenda que surt al video que no coneixies?.
7. Què et sembla la biovivenda? , penses que tothom podria gaudir d´un habitatge així? , quines dificultats li veus al projecte de la biovivenda?.

video la casa musulmana

Publicado: 19/09/2011 09:36 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video la granja medieval

Publicado: 19/09/2011 09:37 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video la casa burguesa

Publicado: 19/09/2011 09:40 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video Biovivienda

Publicado: 19/09/2011 09:43 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video Tipus d´habitatges.

Publicado: 19/09/2011 09:47 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video la fiebre de la altura.

Publicado: 19/09/2011 09:48 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia

video como hacer adobe.

Publicado: 19/09/2011 09:49 por easyfisquim en 4 ESO tecnologia
20110925213126-img725.jpg
20110925213217-img726.jpg
20110930212527-castell-fluvia.jpg

El dijous 6-10-2011 cal que estigueu a la porta de l´institut ja a les 8:3o h del matí per sortir amb l´autocar. Recordeu que hi serem tot el dia fora i tornarem allà cap a les 17:00 y pico. Els profes hi serem una mica abans de les 8:ooh a la porta de l´institut per passar llista i organitzar la sortida.

El profe d´educació física ja vos haurà indicat si heu de portar el bocata etc per tot el dia. Així que ja teniu tota la informació del que necessiteu per a aquesta sortida.
Aquí vos deixo de forma resumida el que heu de fer en cadascuna de les sis fulles de què consta el treball escrit que haveu d´entregar-me sobre la construcció de la capsa de tangram de cartolina que vareu fer al taller de tecnologia: (Recordeu, els sis fulls han de ser folis blancs, no val paper quadriculat. Si voleu podeu fer-la a ordinador, i estaria bé si en lloc de grapas m´ho presenteu amb unes tapes de plàstic o qualsevol altre tipus d´enquadernació).


FULLA 1: És la portada, cal que fiqueu el títol en lletres grans: "Memòria de la capsa de tangram". A sota d´aquesta primera fulla escriviu el vostre nom, el grup i la data d´entrega de la memòria. Aquest full serà la pàgina 1.

FULLA 2: Ha de venir el índex amb els 7 punts que apareixen a la memòria i la pàgina on està cadascun d´aquests 7 apartats. Aquesta fulla serà la pàgina 2.
Recordeu que aquests apartats són:

1. Descripció de la pràctica (que anirà en la pàgina 3).
2. Recerca de informació (que també anirà en la pàgina 3).
3. Generació i selecció d´idees. (que també anirà en la pàgina 3).
4. Disseny (que anirà en la pàgina 4).
5. Execució o procediment (que anirà en la pàgina 5).
6. Anàlisi o avaluació (que anirà en la pàgina 6).
7. Bibliografia (que va en la pàgina 6).

FULLA 3: En aquesta pàgina 3 va l´apartat de recerca de informació (recordeu que s´ha de dir que no haveu tingut encara que consultar cap llibre o pàgina web i que és el profe el que vos va donar la informació que necessitàveu per fer la capsa) En aquesta pàgina també va l´apartat de generació de idees (recordeu que solament cal dir que no vàreu decidir cap idea perquè el profe ja vos va dir què és el que tenieu que fer).

FULLA 4: En aquesta pàgina 4 va el disseny de la capsa, que la podeu copiar en un full en blanc de les fotos que he penjat aquí al blog una mica més a sobre que aquest missatge.

FULLA 5: En aquesta pàgina 5 cal que expliqueu detalladament com vàreu fer la capsa, si vau retallar, o vàreu doblegar, quins materials vàreu utilitzar, quines eines, el temps que vàreu emprar per acabar-la, etc.

FULLA 6: En aquesta pàgina 6 haveu d´analitzar la capsa una vegada la tenieu terminada i cal que digueu si vos va sortir bé, si ha quedat malament, si vàreu tenir alguna incidència, si va anar mal el pegament o no, si va quedar neta o no, si consideres que has treballat bé al taller i ordenadament o vas fer algun error, en fi, que analitzes el teu treball i finalment diguis si has fet un bon treball o quins errors o detalls mal fets han quedat en la capsa una vegada terminada.

En aquesta pàgina 6 també cal escriure la bibliografia, en encara que en aquesta pràctica no cal que fiqueu res perquè no ho haveu fet encara, en futures pràctiques si ho fareu i cal que s´acostumeu a incloure aquest apartat a la memòria. Per tant en aquesta part de bibliografia, per a aquesta pràctica en concret, no cal més que indiqueu que no haveu consultat cap llibre o pàgina web sinó res més que les indicacions donades en classe pel professor o la consulta d´aquest blog o pàgina web.20110930185845-img764.jpgAquí vos deixo la foto de la part interior de la capsa perquè la fiqueu en l´apartat 4 de la memòria, la corresponent al disseny.
No se si podreu copiar aquí aquesta foto i fer el copia i pega corresponent per incloure-la en la vostra memòria. Pero bé, si no podeu, doncs copieu la forma més o menys en la pàgina del vostre treball a mà.
20110930190023-img765.jpgAquí teniu la foto corresponent a la part exterior de la capsa. Recordeu que si podeu la copieu i pegueu en la pàgina corresponent a l´apartat de disseny de la vostra memòria. Si no podeu, doncs cal que la copieu a mà.
20110930190230-img766.jpgAquí teniu una foto de les parts de l´aula de tecnologia i alguns dibuixos de com es representen el el plànol eines com un torn, un trepant (taladro), un calibrador o una plegadora. i també on es situa el magatzem de tecnologia. Aquesta foto vos pot a ajudar a estudiar de cara a l´examen de la primera unitat de tecnologia i per algun exercici de deures.

Conservació i seguretat.

Publicado: 30/09/2011 19:04 por easyfisquim en 1 ESO tecnologia
20110930190429-img767.jpgEn aquesta foto del llibre teniu el text per llegir i la foto dels símbols referents a l´ús de material de seguretat habitual. El text d´aquesta foto vos serveix per fer els exercicis de deures de la pàgina 23 que tenieu que fer i també per a estudiar per l´examen, per recordar com es representen alguns materials de seguretat que es solen utilitzar.
20110930190541-img768.jpgAquí vos deixo una foto amb solament els dibuixos del material de seguretat que cal estudiar per a l´examen d´aquest primer tema.
20110930190941-img769.jpgAquí vos deixo els enunciats dels exercicis 5 i 7 que teniu per a fer de deures aquest cap de setmana de començament del mes d´Octubre. Fins la propera setmana, estudieu i treballeu molt en la memòria que entregareu la propera setmana, no ho oblideu !!
Mireu, per si necessiteu preguntar-me el que sigui respecte al treball que heu de fer i per a futurs treballs per si vos he d´enviar algun arxiu pdf amb fulles del llibre de text o exercicis o fotocòpies, és molt cómode poder fer-ho ràpidament per mail i fer-ho arribar a tots els alumnes a la vegada, així com contestar qualsevol dubte que tingueu sobre qualsevol cosa del treball o examen durant el cap de setmana i no podeu esperar fins al dilluns (sempre que jo pugui respondre i estigui disponible, clar, però normalment ho miro i crec que podré contestar freqüentment).

Fixeu-vos també que aquí en cada missatge hi ha una opció per a contestar-me o fer algun comentari si vos cal , per tant podeu si voleu comentar o contestar cada missatge que jo escric aquí al blog.

Així que ahí teniu el meu mail ( AAHH, recordeu que jo pel teu mail no puc endevinar qui eres, així que si escrius, fes el favor de primer de tot indicar-me el teu nom i de quin grup eres). Que estudieu molt, bon cap de setmana.


EL MEU MAIL : profesoresobatx@hotmail.com


(Pels de 1B, com jo sóc el tutor, em podeu escriure per qualsevol consulta de classe, treball, etc).
20110930211432-cientifico-comic.jpgRecordeu guardar i no mostrar el full del company o companya que vos ha tocat avuí en tutoria per poder continuar l´activitat correctament el proper divendres de la propera setmana. I així llegir en condicions les aficions del company sense que cap dels altres de la classe ho sapiga. Així que no mostreu a cap amic ni a ningú qui és el que vos ha tocat avuí en tutoria. Fins la propera.

I per a qualsevol consulta de tutoria també em podeu escriure al meu mail.