Aquest és el text que heu de resumir pel proper divendres i dir la idea principal i les secundàries. Primer indiqueu a la llibreta quina és la idea principal del text, després les secundàries i per últim escriviu el resum d´aquest text:
Aquesta setmana finalitza el curs escolar. I arriben les notes i també el moment de decidir com organitzar la vida familiar per atendre els infants. Volem explicar una realitat que no es percep habitualment.
Colònies, campaments, camps de treball, estades lingüístiques o esportives són una oportunitat excepcional perquè infants i joves gaudeixin de l'estiu. Es podria pensar que les colònies són una manera més d'ocupar el temps lliure, però cada estiu són més les mares i pares que prenen consciència de la importància que els fills visquin aquest període lúdic amb el màxim profit personal. Parlem d'activitats extraordinàries que afavoreixen la socialització, els aprenentatges, el contacte amb la natura, la convivència, integrant valors positius des de l'exemple de monitors i monitores, molt més propers generacionalment als infants que les famílies o els mestres. Les activitats del lleure a l'estiu tenen un fort arrelament a Catalunya que s'ha estès com un element més d'una societat que no vol tenir barreres i on un dels indicadors del seu benestar és la valoració que fa de la importància de l'educació més enllà de l'horari escolar.
A Catalunya, encara tenim un model d'educació en el lleure excepcional. A pocs llocs més existeix amb la riquesa, pluralitat i diversitat que tenim al nostre país. Els reptes i les contribucions socials són de primer ordre. Les realitats també han evolucionat, i certament la intencionalitat educativa té múltiples cares o dimensions (agrupaments, campaments, colònies escolars, casals, rutes...). Els centres d'esplai, les entitats que organitzen aquest tipus d'activitats, formen part del paisatge català per a una majoria de la societat. A l'estiu... colònies és el normal. Però ens hem aturat mai a pensar en els milers d'infants que no en podran gaudir?
Estem en un context social molt complicat. Amb una profunda crisi econòmica que afecta el nostre país. Amb un nivell molt alt d'exclusió social, i amb un nivell de fracàs escolar (30%) i de pobresa infantil (25%) intolerable. Hem de mobilitzar allò millor de nosaltres per a aquest gran repte social, afavorint la igualtat d'oportunitats dels nens i nenes, que no només es juga en el marc escolar. Fora de l'aula es construeixen notablement les identitats i les capacitats. I també cal exercir la responsabilitat individual i col·lectiva, la solidaritat. Segurament el paper de l'Estat es ressituarà, i les persones i la societat civil hauran de potenciar-se.
Tanmateix, l'educació en el lleure no és considerada un dret fonamental. I podem assegurar que per a molts infants és fonamental per al seu desenvolupament i la seva educació, com també ho pot ser per al futur de la nostra societat. Cada vegada són més les famílies que han de fer esforços molt importants perquè els seus fills puguin gaudir d'un lleure de qualitat, o fins i tot n'hi ha moltes que no s'ho poden permetre. No gaire lluny, en barris de les nostres ciutats, ben a prop nostre, a poques estacions de metro o parades d'autobús malviuen famílies d'orígens diversos sense uns recursos mínims. Per a aquestes famílies, l'opció per als infants quan arriba l'estiu és que es quedin a casa sols mirant la televisió o voltin per places i carrers. Aquests nens i nenes presenten freqüentment carències afectives, sanitàries, de desenvolupament i relacionals. En molts casos, l'experiència de les colònies esdevé una experiència educativa i d'integració social única i un espai ideal per suplir aquestes mancances i contribuir al seu creixement.
Comença l'estiu; en el temps de lleure és quan més es constaten les desigualtats socials. Però quan es tracta dels infants i quan la diferència els exclou d'una intervenció educativa, estem convençuts que caldria prendre'n més consciència. L'acció preventiva del casal d'estiu i de les colònies, davant les hores i hores de carrer, pot ser determinant per a una posterior joventut sana. Negar aquesta oportunitat és una omissió social d'incalculables conseqüències. Esperem que l'administració pública en prengui consciència ajudant de forma real les famílies i entitats promotores d'activitats educatives en el lleure, i la resta de la població reflexionem sobre l'oportunitat de becar infants perquè puguin anar de colònies. Becant infants a través de les entitats d'educació en el lleure podem contribuir a un estiu més ple, donant una oportunitat per créixer a molts infants.
Se muestran los artículos pertenecientes a Abril de 2012.
1B Tutoria 27-4-12 : Text de català per a resumir i treure la idea principal i les idees secundàries.
Publicado: 27/04/2012 10:47 por easyfisquim en TUTORIA 1B ESO i sortides.1B Tutoria 27-4-12 : Text de castellà per a resumir i treure la idea principal i les idees secundàries.
Publicado: 27/04/2012 13:04 por easyfisquim en TUTORIA 1B ESO i sortides.
Aquí teniu el text que cal resumir i treure les idees secundàries i la idea principal. Ja sabeu, primer escriviu a la llibreta la idea principal del text, després les secundàries, i per últim feu el resum.
El text és el següent:
PROMOVER EL LIDERAZGO EN LAS AULAS.
Nuestro país y en general el mundo, está necesitando con urgencia nuevos líderes, personas comprometidas, creativas y emprendedoras que generen cambios y transformaciones positivas. Pero allí surge la paradoja: ¿Cómo aspiramos a tener líderes enfocados en el bien común, si en nuestra sociedad no formamos a nuestros niños y jóvenes para que desarrollen el liderazgo a temprana edad?.
El Educador por tanto, es una pieza clave a la hora de hablar del liderazgo. Entonces surge la pregunta obvia: ¿Cómo puedo formar líderes en mi aula si yo mismo, Educador o Educadora no soy un líder?.
Tenemos entonces que aprender a ser líderes para poder formar líderes. Partiendo del compromiso de desarrollar en nosotros mismos algunos principios claves del Liderazgo, podremos fomentarlos luego en nuestros alumnos:
1. Autoestima: un buen líder es alguien que cree en sí mismo y, en consecuencia, genera confianza en su persona y en sus ideas. Un buen Educador fomenta la autoestima sana en sus alumnos, felicitándolos por sus logros y apoyándolos cuando los ve flaquear.
2. Metas Claras: un buen líder sabe siempre hacia dónde está dirigiendo sus esfuerzos. ¿Tienes como Educador un Proyecto de Vida? ¿Has enseñando a tus alumnos a crear su Proyecto de Vida?. Es urgente que definas tus metas, porque ya sabes lo que decía el gato en Alicia en el País de las Maravillas: “si no sabes hacia dónde vas, cualquier camino es bueno…”
3. Confianza: creer en ti mismo, en tus ideas y proyectos, en tus seguidores y en tus alumnos. Cuando confiamos generamos una onda de energía expansiva que permite que nos elevemos y elevemos a nuestro equipo al siguiente nivel en la Escala del éxito. Aprende a confiar en tus alumnos, delégales responsabilidades y haz que se organicen en equipos y elijan un líder. Cree en el potencial de tus alumnos y apóyalos para que ellos se eleven sobre sus dificultades y aparentes limitaciones.
4. Enfoque: un buen líder se mantiene enfocado en su meta y en la meta del equipo, no permite que nada ni nadie le distraiga, pero lo hace no por terquedad, sino para concentrar sus esfuerzos. Recuérdale a tus alumnos que hay que mantenerse enfocado en alcanzar las metas personales y estudiantiles para cosechar logros.
5. Flexibilidad: un excelente líder es flexible para evaluar los resultados de si mismo y de su equipo y poder modificar las acciones o procedimientos que no están generando resultados positivos. Evalúa diferentes alternativas, personas y recursos, para seleccionar los que le permitan alcanzar el éxito. Enseña a tus alumnos a ser flexibles, incentivándolos a apoyarte generando ideas para mejorar la clase y la relación entre ellos y tú.
6. Buena Comunicación: un buen líder sabe cómo comunicar sus ideas, sentimientos y opiniones en forma constructiva. Promueve la comunicación y el intercambio de ideas basados en el respeto mutuo, el hablar y el escuchar, el dar y el recibir.
7. Motivación: ser un buen líder requiere que estemos apasionados con nuestra vida y con nuestros proyectos. Tu postura, tono de voz y palabras, deben comunicar tu entusiasmo sincero, ese que proviene de nosotros mismos sólo cuando estamos realizando nuestros sueños. Si tú estás motivado con algo, te será fácil motivar a tus alumnos, enséñales que la principal fuente de motivación es intrínseca, está dentro de nosotros mismos y que, aunque el entorno sea desfavorable, si estamos motivados podemos encontrar soluciones creativas que nos lleven al éxito.
8. Seguimiento: todo líder debe hacer seguimiento y evaluar sus metas, para saber si está logrando o no los resultados deseados. Si tu estilo de enseñanza no está motivando a tus alumnos, ¿Qué esperas para cambiarlo? Si tus alumnos insisten en estudiar de determinada manera y aún así no obtienen buenas calificaciones, ¿Qué esperas para motivarlos a cambiar y que ellos tomen conciencia de que necesitan un cambio?.
El text és el següent:
PROMOVER EL LIDERAZGO EN LAS AULAS.
Nuestro país y en general el mundo, está necesitando con urgencia nuevos líderes, personas comprometidas, creativas y emprendedoras que generen cambios y transformaciones positivas. Pero allí surge la paradoja: ¿Cómo aspiramos a tener líderes enfocados en el bien común, si en nuestra sociedad no formamos a nuestros niños y jóvenes para que desarrollen el liderazgo a temprana edad?.
El Educador por tanto, es una pieza clave a la hora de hablar del liderazgo. Entonces surge la pregunta obvia: ¿Cómo puedo formar líderes en mi aula si yo mismo, Educador o Educadora no soy un líder?.
Tenemos entonces que aprender a ser líderes para poder formar líderes. Partiendo del compromiso de desarrollar en nosotros mismos algunos principios claves del Liderazgo, podremos fomentarlos luego en nuestros alumnos:
1. Autoestima: un buen líder es alguien que cree en sí mismo y, en consecuencia, genera confianza en su persona y en sus ideas. Un buen Educador fomenta la autoestima sana en sus alumnos, felicitándolos por sus logros y apoyándolos cuando los ve flaquear.
2. Metas Claras: un buen líder sabe siempre hacia dónde está dirigiendo sus esfuerzos. ¿Tienes como Educador un Proyecto de Vida? ¿Has enseñando a tus alumnos a crear su Proyecto de Vida?. Es urgente que definas tus metas, porque ya sabes lo que decía el gato en Alicia en el País de las Maravillas: “si no sabes hacia dónde vas, cualquier camino es bueno…”
3. Confianza: creer en ti mismo, en tus ideas y proyectos, en tus seguidores y en tus alumnos. Cuando confiamos generamos una onda de energía expansiva que permite que nos elevemos y elevemos a nuestro equipo al siguiente nivel en la Escala del éxito. Aprende a confiar en tus alumnos, delégales responsabilidades y haz que se organicen en equipos y elijan un líder. Cree en el potencial de tus alumnos y apóyalos para que ellos se eleven sobre sus dificultades y aparentes limitaciones.
4. Enfoque: un buen líder se mantiene enfocado en su meta y en la meta del equipo, no permite que nada ni nadie le distraiga, pero lo hace no por terquedad, sino para concentrar sus esfuerzos. Recuérdale a tus alumnos que hay que mantenerse enfocado en alcanzar las metas personales y estudiantiles para cosechar logros.
5. Flexibilidad: un excelente líder es flexible para evaluar los resultados de si mismo y de su equipo y poder modificar las acciones o procedimientos que no están generando resultados positivos. Evalúa diferentes alternativas, personas y recursos, para seleccionar los que le permitan alcanzar el éxito. Enseña a tus alumnos a ser flexibles, incentivándolos a apoyarte generando ideas para mejorar la clase y la relación entre ellos y tú.
6. Buena Comunicación: un buen líder sabe cómo comunicar sus ideas, sentimientos y opiniones en forma constructiva. Promueve la comunicación y el intercambio de ideas basados en el respeto mutuo, el hablar y el escuchar, el dar y el recibir.
7. Motivación: ser un buen líder requiere que estemos apasionados con nuestra vida y con nuestros proyectos. Tu postura, tono de voz y palabras, deben comunicar tu entusiasmo sincero, ese que proviene de nosotros mismos sólo cuando estamos realizando nuestros sueños. Si tú estás motivado con algo, te será fácil motivar a tus alumnos, enséñales que la principal fuente de motivación es intrínseca, está dentro de nosotros mismos y que, aunque el entorno sea desfavorable, si estamos motivados podemos encontrar soluciones creativas que nos lleven al éxito.
8. Seguimiento: todo líder debe hacer seguimiento y evaluar sus metas, para saber si está logrando o no los resultados deseados. Si tu estilo de enseñanza no está motivando a tus alumnos, ¿Qué esperas para cambiarlo? Si tus alumnos insisten en estudiar de determinada manera y aún así no obtienen buenas calificaciones, ¿Qué esperas para motivarlos a cambiar y que ellos tomen conciencia de que necesitan un cambio?.
1B TUTORIA: Recordatori de les feines que teniu per fer per aquests dies de tutoría.
Publicado: 27/04/2012 13:24 por easyfisquim en TUTORIA 1B ESO i sortides.
Us recordo tot el que teniu pendent per a fer fins al divendres proper que serà 4-5-12 :
1- El que no ho hagi fet encara, ha de tornar a la biblioteca els llibres de castellà i català que va agafar per llegir fins a setmana Santa.
2- Cal que m´envieu per mail a: casegperi@hotmail.com el word amb el resum i anàlisis dels personatges d´aquests dos llibres últims que haveu llegit al segon trimestre de català i castellà.
3- Anar a la biblioteca per escollir dos llibres nous per a llegir fins a final de curs, un de català i altre de castellà. Recordeu que primer m´els haveu de ensenyar com a molt tard el proper divendres dia 4-5-12.
4- Acabar de llegir el llibre d´anglés que estavem llegint a tutoria i fer- ne les activitats, intenteu acabar-ho tot això d´anglés abans del divendres dia 11-5-12.
5- Recordeu de fer a la llibreta el resum, idea principal i idees secundàries dels dos textos, un de castellà i altre en català que us he deixat aquí al blog una mica més a sota d´aquest mateix missatge.
6- Per a final de curs, si fem la sortida al Tibidabo, aneu comentant a casa que seran, més o menys, uns 20 euros per persona, i entra el bus i el Tibidabo. De cara a final de curs m´heu de confirmar qui vindrà i qui no.
Crec que res més, teniu tot aquest llarg pont per fer-ho i tots els dies fins al divendres, així que ànim i aneu acabant la feina, i no us oblideu de passar per la biblioteca!!!. Bon cap de setmana i pont!!.
1- El que no ho hagi fet encara, ha de tornar a la biblioteca els llibres de castellà i català que va agafar per llegir fins a setmana Santa.
2- Cal que m´envieu per mail a: casegperi@hotmail.com el word amb el resum i anàlisis dels personatges d´aquests dos llibres últims que haveu llegit al segon trimestre de català i castellà.
3- Anar a la biblioteca per escollir dos llibres nous per a llegir fins a final de curs, un de català i altre de castellà. Recordeu que primer m´els haveu de ensenyar com a molt tard el proper divendres dia 4-5-12.
4- Acabar de llegir el llibre d´anglés que estavem llegint a tutoria i fer- ne les activitats, intenteu acabar-ho tot això d´anglés abans del divendres dia 11-5-12.
5- Recordeu de fer a la llibreta el resum, idea principal i idees secundàries dels dos textos, un de castellà i altre en català que us he deixat aquí al blog una mica més a sota d´aquest mateix missatge.
6- Per a final de curs, si fem la sortida al Tibidabo, aneu comentant a casa que seran, més o menys, uns 20 euros per persona, i entra el bus i el Tibidabo. De cara a final de curs m´heu de confirmar qui vindrà i qui no.
Crec que res més, teniu tot aquest llarg pont per fer-ho i tots els dies fins al divendres, així que ànim i aneu acabant la feina, i no us oblideu de passar per la biblioteca!!!. Bon cap de setmana i pont!!.