Se muestran los artículos pertenecientes a Septiembre de 2012.

12-Setembre-2012:

    Parlar amb el professor.


           


CAS tema 1

Publicado: 13/09/2012 02:19 por easyfisquim en MATEMÀTIQUES CAS 2015-2016
  Parlar amb el professor.

  


3D ESO OPTATIVES PRIMER TRIMESTRE

Publicado: 13/09/2012 11:22 por easyfisquim en
   3D   OPTATIVES PRIMER TRIMESTRE :


1A. Mariam     FRANCÈS


2

ÁV.  Alison    ORIENTACIÓ PROFESSIONAL3B.  Daniel      EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA4J. Juan José    ORIENTACIÓ PROFESSIONAL5L. Carles        EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA6M. Carolina     ORIENTACIÓ PROFESSIONAL7M. Ainhoa       ORIENTACIÓ PROFESSIONAL8M. Jason         EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA9M. Nerea        CULTURA CLÀSSICA10N. Carlos       ORIENTACIÓ PROFESSIONAL11N. Cela         ORIENTACIÓ PROFESSIONAL12O. Ibrahim     EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA13O. Mimount    EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA14R. De            EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA15R. Lídia          ORIENTACIÓ PROFESSIONAL16S. Cristina      ORIENTACIÓ PROFESSIONAL17S. Uxia          EDUCACIÓ PER A LA CIUTADANIA18T. Daniel        AULA D´ACOLLIDA19S. Husnain      AULA D´ACOLLIDA


3 ESO Mates Tema 1 .

Publicado: 17/09/2012 00:00 por easyfisquim en
  Parlar amb el professor.

 


  Al següent enllaç podeu descarregar un petit pdf on trobareu l´explicació de com calcular el mcm i el mcd i algunes aplicacions en exercicis que cal que feu.
  Llegiu tranquilament les explicacions i després trigueu de fer el exercicis que apareixen.  
  De la primera pàgina del pdf feu solament si voleu els exercicis 10 i 11 (penseu que solament és fer el mcm o el mcd, cal que decidiu). El que vulgui repassar el que hem fet aquesta setmana, doncs que faci tots els exercicis de la primera pàgina del pdf, però el que no vulgui, que trigui de fer solament el 10 i el 11.  De la resta del pdf feu tots els exercicis que apareixen.

  Intenteu tenir-los tots fets pel proper dimarts 25-9-12.


 
                 
- Aquests deures són pel cap de setmana, el dilluns han d´estar ja fets. Feu els factors de conversió tal com ho he explicat a classe, cal que feu servir les escales d´unitats que vàrem fer servir ahir a la pissarra, ja sabeu, les escales d´unitats de longitud, massa, capacitat, volum i superfície :

a) 50 kl ----> dl
b) 2,22 g ---> hg
c) 0,025 cm2 ----> dam2 ( cm2 són centímetres quadrats i dam2 són decàmetres quadrats)
d) 25000 m3 -----> dam3 ( m3 són metres cúbics i dam3 són decàmetres cúbics).
e) 1T -------> kg ( T és tonelada, o tona en català).
f) 5000 kg --> T
g) 25 T ----> dag
h) 5000 hm3 -----> km3
i) 700000 mg ----> g
j) 1 cm2 --------> m2
k) 0,00004 km ---> cm
l) 250 ml -------> l
m) 3 m2 ---------> cm2
- Aquests deures són pel cap de setmana pel grup de 2B, peró al grup 2A ja haveu fet alguns a classe així que la resta que us quedin per acabar feu-los a casa aquest cap de setmana. El dilluns 24-9-12 han d´estar ja fets tant pel grup 2A com pel grup 2B. Feu els factors de conversió tal com ho he explicat a classe, cal que feu servir les escales d´unitats que vàrem fer servir ahir a la pissarra, ja sabeu, les escales d´unitats de longitud, massa, capacitat, volum i superfície :

a) 50 kl ----> dl
b) 2,22 g ---> hg
c) 0,025 cm2 ----> dam2 ( cm2 són centímetres quadrats i dam2 són decàmetres quadrats)
d) 25000 m3 -----> dam3 ( m3 són metres cúbics i dam3 són decàmetres cúbics).
e) 1T -------> kg ( T és tonelada, o tona en català).
f) 5000 kg --> T
g) 25 T ----> dag
h) 5000 hm3 -----> km3
i) 700000 mg ----> g
j) 1 cm2 --------> m2
k) 0,00004 km ---> cm
l) 250 ml -------> l
m) 3 m2 ---------> cm2

  Al següent enllaç teniu el pdf amb els exercicis resolts que hi havia per a deures per a aquest cap de setmana, que estudieu molt i que tingueu bon finde !! :
   (Hay un error, en la página 11, donde dice:

     ...ahora divido 90 entre cada denominador y lo que me de lo multiplico por el denominador

   pues no, debería decir:

      ... ahora divido 90 entre cada denominador y lo que me de lo multiplico por el numerador ).

   Eso es todo !!


Aquests són els deures que teniu que fer avuí dilluns 24-9-12 a la tarda a casa, per tenir-los fets pel proper dia que tingueu de nou classe amb mi, tant els del grup 2A com els de 2B de física i química :

  - Fer els exercicis 8,9 i 10 de la pàgina 190 del llibre.

  - Fer els següents canvis d´unitats de volum a capacitat i a l´inrevés segons correspongui, fent servir factors de conversió :

      a) 0,00015 km3 -----> litres (l)
      b) 250 cm3 -----------> cl
      c) 1050 ml  ----------->  cm3
      d) 200.000 dal  ------> mm3
      e) 4 hl  ------------------> dm3


 
Aquests són els deures que teniu que fer avuí dilluns 24-9-12 a la tarda a casa, per tenir-los fets pel proper dia que tingueu de nou classe amb mi, tant els del grup 2A com els de 2B de física i química :

  - Fer els exercicis 8,9 i 10 de la pàgina 190 del llibre.

  - Fer els següents canvis d´unitats de volum a capacitat i a l´inrevés segons correspongui, fent servir factors de conversió :

      a) 0,00015 km3 -----> litres (l)
      b) 250 cm3 -----------> cl
      c) 1050 ml  ----------->  cm3
      d) 200.000 dal  ------> mm3
      e) 4 hl  ------------------> dm3
  Intenteu fer aquests exercicis.    

  A sota teniu l´enllaç per a descarregar-se la solució 
d´aquest exercici :

  - Esbrina per a quins valors de x es verifica :

 a)  / 12 - 3x / > 4

 b)  / (x/2) - 4 / < 1


   Solució de l´exercici al següent enllaç :

  Aquestes són les parts que ha de tenir un informe de laboratori quan feu una pràctica al laboratori.  Llegiu les següents instruccions i elaboreu en un full de la vostra llibreta o en un full en blanc el corresponent informe de la pràctica del volum que vàreu fer al laboratori.

1. En primer lloc es fica a dalt del full en gran el títol de la pràctica: MESURA DE VOLUMS D´OBJECTES AL LABORATORI.   I a sobre a la dreta es fica la data.

2. El segon apartat de la pràctica es diu OBJECTIU DE LA PRÀCTICA. I és on es descriu el que es pretén al fer la pràctica, que en aquest cas és esbrinar quin volum ocupen els diferents objectes que aneu a mesurar, en concret la pesa de metall i després les petites boles d´acer.

3. El tercer  apartat que ha d´apareixer en un informe es diu MATERIAL EMPRAT, i aquí ha d´apareixer tot tipus de material que haveu utilitzat per a fer la práctica, (així com el dibuix dels materials més importants, en aquest cas la proveta de plàstic), i també des de la proveta de plàstic, fins l´aigua, el got de vidre, les boletes d´acer, la pesa, la llibreta on escrius, la pissarra si ha sigut utilitzada per explicar, la calculadora i haveu realitzat algun càlcul, etc.

4. El quart apartat que ha d´apareixer a l´informe és el PROCEDIMENT. Aquí has de contar amb les teves paraules com has fet per a fer la pràctica. O sigui, has de descriure com t´has preparat, com has emprat els materials, què has fet amb la proveta, com has ficat l´aigua dintre fins a 20 ml per a després ficar l´objecte dintre, com has mesurat després el volum quan ha pujat l´aigua, com has netejat després el material, com has fet els càlculs, etc , etc, en fi, contar com ho has fet tot.

5. El cinqué apartat de l´informe són els RESULTATS I CÀLCULS. Aquí han de figurar els cálculs que haveu fet per a calcular el volum de cada objecte, així com el resultat del volum en cada cas. També s´han de ficar comentaris, si cal, que facin referència al resultat o a com han sigut obtinguts.

6. L´últim apartat de l´informe ha de ser el de COMENTARIS DE LA PRÀCTICA. Aquí has de ficar qualsevol comentari respecte a com te ha sortit la pràctica, des de si t´ha sortit malament, si t´has equivocat, la teva opinió, si se t´ha trencat alguna cosa o material de vidre del laboratori, si el resultat que has obtingut no et quadra i pot ser t´hagis equivocat, si tot t´ha sortit bé, si t´has saltat algun pas a l´hora de fer la pràctica, si creus que el resultat que has obtingut no és l´adequat i quina penses que pot ser la raó, si t´has tacat o has tingut algun problema amb el material, companys o desenvolupament de la pràctica, etc.

 
  Hola,  disculpad por favor que no haya ido a las clases hoy, pero he tenido problemas con la moto y no he podido ir al instituto. Cuando he podido solucionar el problema he llamado a las cuatro y pico y ya era muy tarde para llegar a la segunda hora.

 Nos vemos el martes. Un saludo a todos. 
   Cal que feu els següents canvis d´unitats fent servir factors de conversió per repassar aquest cap de setmana, ja que haveu vist avuí que encara hi ha molts que no s´aclareixen bé a l´hora de fer-los :

  
 a)  0,56 ml ------> dm3

 b)  239 m3 ------> ml

 c)  0,00089 kl ---> dam3

 d) 50.000  cm3 --->  hlRecordeu també que el grup 2A teniu, igual que el 2B, l´examen de factors de conversió el proper divendres dia 5 d´Octubre.
  Deures  pel cap de setmana:

  1.  El mig grup que va amb el Manel, Alex G., Laura, etc, han de fer el resum de les pàgines de superfície i volum ( pags 191 i 192).

 2. El mig grup que va amb el Daniel M., Luís, Anna R, Patricia, etc, han de fer els exercicis de les pàgines 191 i 192.  S´han de copiar els enunciats dels exercicis a la llibreta.

  Per cert, he oblidat dir-vos a classe que l´examen de factors de conversió serà el divendres de la propera setmana dia 5 d´Octubre.  De totes maneres ho comentaré el dilluns que encara repassarem altra vegada els factors de conversió. Així que apunteu a l´agenda que el divendres dia 5 teniu l´examen de factors de conversió.

 Hola, ya que no tuvimos clase el jueves (os puse un mensaje más tarde el jueves explicándoos lo que me pasó), para el que quiera hacer algo el finde os dejos algunos ejercicios de repaso que podríais hacer hoy o mañana, el que le apetezca que los haga, que vaya bien este finde pasado por agua. Hasta el martes :


  Haced de la página 24 del libro los ejercicios:  4  (en el 4 feu solament la part que diu arrodoneix, no la de fer error absolut i relatiu),  5 , i  8 .

  El que quiera hacer alguno más para repasar lo del principio, aunque son muy sencillos y quizás a muchos no os hará falta, que haga también de la página 24 los ejercicios 1,2 y 3.


  Al següent enllaç teniu el pdf amb les solucions als deures d´aquest cap de setmana.  Encara que al escanejar els fulls surten més exercicis dels que us he manat, recordeu que per a aquest finde solament heu de fer els exercicis 1,2,3,4, 5 i 8 de la pàgina 24.
  I del 4 solament la part que diu arrodoneix :