Se muestran los artículos pertenecientes a Enero de 2013.

Deures CAS pel 2013.

Publicado: 04/01/2013 01:56 por easyfisquim en MATEMÀTIQUES CAS 2015-2016
 Hola i feliç any a tothom. 

    Per a la propera primera classe del 2013 podrieu fer aquests dies uns quants exercicis de deures per a recordar una mica el que estavem fent. Per tant qui pugui i vullgui que es miri els exercicis resolts de les pàgines 42 i 43 del llibre, és a dir, que intenti fer-los i en cas de que no sapigueu llavors ja mireu en el llibre com es fan. A més, qui vullgui fer uns quants més, pot començar a fer els exercicis que hi ha a la pàgina 44 i 45 del llibre.   Fins el dimarts!!.
  Hola, aquí teniu alguns exercicis de deures del tipus del 26 que vàrem fer a classe, perquè repasseu la simplificació i factorització de polinomis.

   1.En primer lloc podeu fer l´exercici 9 de la pàgina 43 (que a més el teniu resolt al llibre, però no el mireu fins que no sapigueu fer-lo de cap manera).
   2. Després podeu fer els exercicis  23,  24, 25,26 i 27  de la pàgina 45, per a repassar simplificació de fraccions de polinomis, el mcm, factorització i trobar el valor d´un polinomi.

  Bon cap de setmana, fins Dimarts!!.


Aquí teniu punt per punt el que cal que veieu i feu en relació a la lliçó de les Forces:

1- Mira el següent video:


2-  Ves a la següent pàgina i escolta els videos i mira els mòduls 0,1,2,3 i 4 i fes les activitats que apareixen:3- Per aclarir dubtes aneu al següent bloc i mireu el que parla de les forces i observeu els dibuixos de com actuen les forces i com es calculen:4- Ara que ja has llegit una mica sobre les forces i saps prou sobre elles, copia el següent qüestionari a la llibreta o en un word i contesta a les preguntes. Si ho necessites torna a consultar els enllaços que ja has llegit abans per a contestar a les següents preguntes:

     (COPIEU I CONTESTEU AQUEST QÜESTIONARI A LA LLIBRETA O EL PODEU FER TAMBÉ EN UN WORD. RECORDEU-VOS DE CONSULTAR TAMBÉ EL VOSTRE LLIBRE DE SANTILLANA PER A PODER CONTESTAR CORRECTAMENT A LES SEGÜENTS PREGUNTES). 

a) Què és una força?.   (per a contestar pots consultar també el llibre de paper que tens o que tens en pdf a l´ordinador de santillana).
b) Quins efectes poden provocar les forces a més de crear un moviment o modificar-lo?.
c) Quins tipus de forces hi ha?   (consulta el llibre de santillana o les anteriors webs).
d) Què és la força de fregament?.
e) Indica les característiques més importants de la força de fregament.
f) Explica la relació que hi ha entre força i acceleració.
g) Què és el que modifica una força per a produir un moviment circular? (consulta el llibre de santillana).
h) Indica els diferents tipus de deformacions que poden produir les forces i explica les característiques més importants de cada tipus.
i) Per a casa, de deures, fes les activitats 8,9,10,11,12 i 13 de les pàgines 170 i 171 del llibre de Santillana.
j ) Quins són els quatre elements principals dels què consta una força?. Explica´ls mitjançant un dibuix.
Què és la força resultant?.
k) Què són forces concurrents?.
l) Dibuixa i explica un exemple on actuïn forces en equilibri.


5- Al següent web feu les activitats que es proposen respecte les forces (baixeu en la pàgina fins que trobeu l´apartat que diu FORCES i feu els problemes que apareixen):
1- Ves als següents webs i escolta i mira els videos i llegeix el text que hi ha a sota del primer video:2- Llegeix el que es diu de la gravetat també als següents webs:3- Alguns alumnes (que us dirà el profe en concret) haveu de mirar i consultar ( com a deures per a casa) la següent webquest sobre la gravetat per a aclarir conceptes. No cal que feu cap activitat aquí, simplement aneu mirant i llegint tot el que hi ha i es pot consultar aquí i fixeu-vos en tot el que hi ha per aclarir les coses i repassar més tard per a quan feu l´examen :4- Per a diferenciar massa i pes, consulta els següents enllaços:
5- Ves al teu llibre de Santillana i llegeix les pàgines 174 i 175. Després fes els exercicis 15,16,17,18 i 19 d´aquestes pàgines.

  Al següent enllaç us deixo com a exemple la taula amb les dades de la distància i el temps mesurades per un dels grups d´alumnes al laboratori per tal de calcular les mitjanes de la velocitat de caiguda de la boleta i per a després dibuixar el gràfic de la velocitat corresponent (foto que penjo també aquí).

  Aquí teniu les fotos amb la taula de dades i el gràfic, perquè veieu quins valors surten més o menys i perquè veieu quines mitjanes haveu de calcular i com treure la velocitat mitjana de caiguda final. Vosaltres haveu de fer el mateix amb les vostres dades que vàreu prendre l´altre dia al laboratori. Aquell grup que no va tenir temps apenes de apuntar les dades, que copie les de la següent foto:

- Taula de dades:

- Gràfic obtingut de la velocitat a partir de la taula de dades anterior:


     Hola, estimats pupilos/as, us deixo molta feina per a treballar i repassar aquest cap de setmana de cara a l´examen del dijous. Per tant teniu des d´avuí fins el dilluns, dimarts, dimecres, dimecres tarda, etc, per fer tot això que teniu aquí i tot el que hem fet del llibre a classe i el que teniu a la llibreta. Així que... a estudiaaar !!.

   Aquí teniu diferents enllaços per a repassar algunes parts del tema de polinomis. Fixeu-vos quan aneu a cadascun dels enllaços que a la dreta d´on diu exercici1 o el que sigui hi ha unes pestanyetes petites on estan les solucions de tots els exercicis.
      Per tant, a més dels exercicis teniu les solucions de tots els exercicis que us poso a continuació, solament cal que us hi fixeu en les pestanyetes petites on haveu de fer click per anar a les solucions.  L´ordre en el que us poso els exercicis és de més difícil a més fàcil. Així que el apartat 1 és el final del tema amb els més complicats i l´apartat 5 que teniu a sota del tot és el més senzill.

     Que estudieu molt. Bon cap de setmana :


1- Per fer exercicis sobre suma de fraccions algèbriques i fer el mcm i sumar fraccions de polinomis y multiplicarles, aquí teniu el següent enllaç: - I al següent enllaç, a les pàgines 7,8,9 i 10 també teniu exercicis resolts d´operacions amb fraccions de polinomis, mireu-les també per a practicar:2-  Per a factoritzar, descompondre i calcular les arrels de polinomis : 


3-  Per a practicar les identitats i productes notables, aquì teniu exercicis: 


4- Suma, resta, divisió de polinomis, i parts que té un polinomi :


5- Aquí teniu operacions de monomis, suma, resta, etc, identificar el grau, potències de monomis. En fi, exercicis senzills per a començar a repassar:6- Per últim aquí teniu alguns exercicis més per a practicar. Estan resolts i tot, però copieu solament l´enunciat i mireu la solució abans d´intentar fer-lo. Mireu que al següent pdf hi ha mooolts exercicis de molts tipus amb polinomis, i estan resolts, si voleu podeu fer els que desitgeu. Però els que caldria que fèssiu són:  Els exercicis que haveu de fer en concret del següent pdf són ( els exemples de la pàgina 14 del pdf, els exercicis de la pàgina 15, fins a l´exercici 16 de la pàgina 16, exercicis del 19 al 24 de la pàgina 17, i també podeu repassar tot el que hi ha a les pàgines 12 i 13) :

  Aquí teniu el pdf: 
  
20130131105126-clavo-2.jpg  Aquí us he penjat una foto i una explicació de l´experiència que vàrem fer al laboratori en relació a les forces.  Veiem com si diferents forces actuen sobre un cos podem obtenir diferents efectes, en aquest cas un equilibri de forces i aconseguir que un clau de ferro suri en l´aire.

  Fixeu-vos com :        Fm  =  P         (o sigui la força magnètica es igual al pes del clau), la força resultant es zero i per tant l´objecte es queda on està en equilibri i no es mou, i sura.          INSTITUT MARINA :              http://www.institutmarina.cat/